POSLEDNÍ LIGA PŘED PAUZOU

POSLEDNÍ LIGA PŘED PAUZOU

Do Nymburka míří jeden z mladší týmů Kooperativa NBL po hráčské stránce mmcité Brno. Jejich realizační tým však nejmladší určitě je.


Součet věku hlavního trenéra Dejana Jakary a asistenta Martina Vaňka je 53 let a to je jen o sedm více než věk našeho hlavního kouče. Na pozici generálního manažéra najdeme v Brně Filipa Jimramovského – 21 let, který ze zdravotních důvodů musel ukončit hráčskou kariéru. Mladý je i tým. „Není to takový extrém, jako je v USK,“ porovnává Pavel Pumprla, ale přesto mají předpoklady, aby se hrálo rychle. S tím však Pavel žádné problémy nespojuje: „My jsme schopni i při relativním stáří nasadit takové tempo, že mladí nestíhají. Neřekl bych, že budou mladí rychlejší, ale budou bláznivější. Upřímně, nepřemýšlíme o tom, že by nám Brno mělo doma působit větší potíže.“

 

Možná větší těžkosti by mohl přinést program našeho týmu. „Z Itálie jsme se vrátili ve čtvrtek až pozdě večer. V zápasech tohoto typu se musíme soustředit nejvíce na vlastní hru než na hru soupeře. Při našem náročném programu nemáme na skauting soupeře ani tolik času,“ přemítá trenér Oren Amiel. A Pampi dodal i z vlastní zkušenosti: „Uvidíme jak těžké nohy si přivezou kluci z Itálie po složité cestě." Ještěže hrajeme utkání na domácí palubovce a nemusíme trávit jdalší hodiny na cestě autobusem.

 

Hra na půl plynu nám v této sezoně není vlastní. „Nechceme slevovat z našich nároků. V úterý nás čeká Oostende, a my nechceme vypadnout z nastoleného trendu, který máme. Do zápasu půjdeme naplno,“ odmítá nějaké podcenění Pavel Pumprla. Také větší rotace pomůže rozložení minut a zápasového zatížení. „Pochopitelně úkolem předřazeným před rozdělením minut je zápas vyhrát,“ avizuje trenér Amiel, který do zápasů české ligy, ale i Champions League snaží minuty opravdu pečlivě rozdělovat.

 

Družstvo z Brna má nového trenéra Dejana Jakaru. „Jeho příchod je obrovským plusem, odvádí neuvěřitelnou práci na palubovce i mimo ni. Přestože je mladý, má velké zkušenosti a ví, jak na to s hráči. Právě on bude klíčový faktor možného úspěchu,“ nechal se slyšet pro server iBasket Filip Jimramovský, manažer klubu. Také Pavel Pumprla byl tak trochu u příchodu nového trenéra do Brna. „Když se schylovalo k výměně, byl jsem do konverzace okrajově zapojen. Byl jsem požádán o sdělení názorů na některé trenéry. Od Pavla Beneše jsem slyšel na Dejana velkou chválu. Měl ambici trénovat vlastní tým. Je mladý,progresivní a snaží se na sobě pracovat, což je sympatické a podle historie je zvyklý pracovat s mladými hráči. A jak mám zprávy od bráchy, hráčům jeho styl sedí a oproti loňsku je to velká změna k lepšímu.“   

 

Trenér si vybral i zajímavý hráčský kádr, v němž jsou tři zahraniční hráči Brian Sullivan, Mladen Primorac, Kevin Mays a, kteří jsou v listině střelců Kooperativa NBL na prvním, osmém a dvacátém pátém místě. Když k tomu přidáme ještě Jana Tomance a Radka Pumprlu a jejich body, získáme 90% produktivity celého týmu.  

 

Posledně jmenovaný, jak jistě všichni vědí, je bratrem našeho Pavla Pumprly. Dojde na jejich vzájemný souboj? Pavel v posledním zápase proti Avellinu nenastoupil, ale jeho záda jsou již v pořádku, a tak by je mohl čekat pořádný bratrský souboj. „Vloni jsme odehráli s Brnem přípravný zápas a v prvním ligovém jsme se, pokud si dobře pamatuji, moc nepotkali. Při druhém jsem už byl pro zranění mimo hru,“ pamatoval si přesně Pampi, který ve zmiňovaném zápase odehrál jen necelých 7 minut.

 

A možná ani k přímému souboji na pozici nedojde. „Letos jsem se trochu posunul na pozici více pod koš,“ vysvětluje Pavel, který často nastupuje na pozici čtyři. „Nevím, zda je brácha už ve fázi, kdy si na mě dovolí a na druhou stranu já jsem ve fázi, kdy nějak bedlivě nesleduji údaje ve statistikách. V tomhle jsme se minuli. Spíše si přejeme v zápasech úspěch. Utkání o postup do finále ligy by asi bylo vyhecované, ale Brno zatím působí v těch patrech tabulky, které jsou od nás vzdálené a to ubírá na míře hecování.

 
Utkání proti sedmému Brnu začíná v sobotu na sv.Martina 11.11. v 17:00 hodin. 
 
vloženo: 10.11.2017 13:13 / přečteno: 8213x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.