SOBOTNÍ SOUBOJ PRVNÍHO S DRUHÝM

SOBOTNÍ SOUBOJ PRVNÍHO S DRUHÝM

Šlágr Kooperativa NBL čeká naší palubovku v sobotu od pěti hodin. Přijede aktuálně druhý tým ligové tabulky BK JIP Pardubice.

Pardubice nejsou jen tým, který je v tabulce podle počtu vítězství a porážek na druhém místě, jsou také na druhém místě v rankingu, jsou druzí za námi v procentuální úspěšnosti střelby, na doskoku, v počtu asistencí. Jen v jedné statistice jsou Pardubice před námi a to v počtu osobních chyb hráčů. Jsou nejméně faulujícím týmem v KNBL s průměrem 17,82 faulů na zápas (my máme 20,00). V úspěšnosti střelby trestných hodů jsou však až na osmém místě. Pravda, naše úspěšnost je jen o 2% vyšší.  

 

V posledních dvou týdnech se v souvislosti s Beskou mluví nejvíce o odchodu Domineze Burnetta, vítěze 1 on 1 Challenge a nejlepšího střelce ligy. „Pardubice bez Burnetta budou jiný tým, ubyl jim jeden skórující hráč. On ale nebyl jen nejlepším střelcem, ale vytvářel i spoustu situací s balónem. Musíme se více připravit i na jiné hráče,“ poznamenal o odchodu pardubické hvězdy Vojtěch Hruban. „Poslední zápas s Kolínem ukázal, že to na sebe umí vzít i jiní hráči,“ varoval Martin Peterka a dodal: „Nemyslím si, že jsou bez jednoho hráče o hodně slabší. Mají i tak silný tým a neustoupí ze svých ambicí.“

 

Pardubice mají zkušený tým se dvěma skoro čtyřicátníky Jiřím Welschem a Radkem Nečasem (ročník narození 1980) a na druhou stranu i s několika mladšími hráči jako je Viktor Půlpán, Josef Potoček nebo David Škranc (všichni *1996).  „Je to trochu veteránský tým,“ smál se Vojta Hruban a vzpomněl ještě na více než třicetiletého Dušana Pandulu a Kamila Švrdlíka. Ke třicítce se blíží také Scott Martin.

 

Snahou Pardubic je hrát dobře v obraně a hodně běhat do rychlých protiútoků, tedy styl, kterých se chceme prezentovat i my. „Oba rozehrávači, Půlpán i Welsch, se snaží o velký tlak na míč,“ všiml si Martin Peterka. I přesto máme v průměru o tři získané míče na zápas více my.

 

„Musíme se připravit na jejich týmovou hru a také se trochu zlepšit na obranné polovině,“ říká Vojta Hruban, kterému dávají za pravdu letošní ligové zápasy. Především v prvních dvou jsme dostali devadesát bodů. V Opavě už naše obrana vykazovala lepší parametry. S tím lehce nesouhlasí Martin Peterka a říká: „V basketu vítězí ten, kdo dá více bodů a v posledních devíti týdnech to byl jen Besiktas,“ naráží náš pivot na sedmnáctibodovou šňůru vítězství napříč všemi soutěžemi. Dá se tedy v sobotu očekávat velká přestřelka? „Může se to v útočné hody zvrhnout, oba týmy mají hodně dobrých střelců,“ odpověděl Peterka.

 

Určitý ofenzivní potenciál ukázal první zápas letošní sezony. Už první čtvrtina, která skončila skoro smírně 28:30 a naznačila, že o body nebude nouze a že oba týmy zapomněly obranu v šatně. I výsledek po druhé čtvrtině byl vyrovnaný 53:53 a skóre bylo vyrovnané i o po 27 minutách 63:63. Na posledních dvou průběžných výsledcích je evidentní, že ubylo nastřílených bodů. V posledních 13 minutách dokázaly Pardubice pouze zopakovat prvních osm minut druhého poločasu a daly 10 bodů. My jsme však svůj doutnající ofenzivní plamínek okysličili osmi trojkovými projektily a dvaatřiceti body za stejný časový úsek jsme postavili na hlavu do té doby vyrovnaný průběh.

 

Sobotním zápasem začíná pro nás náročná část sezony. „Budeme hrát s nepříjemnými soupeři v lize, v Champions League přichází důležité zápasy pro postavení v tabulce, blíží se čtvrtfinálová utkání v Českém poháru,“ vyjmenoval program Martin Peterka. Vojta Hruban byl ještě konkrétnější: „Začíná nám šílená série jedenácti zápasů za 21 dní… tak ať to v sobotu s Pardubicemi dobře vykopneme,“ přeje si společně s našimi fanoušky křídelník Hruban.

 
Utkání proti Pardubicím začíná v sobotu v sobotu 21. ledna v 17:00 hodin. O dění na palubovce během time outů a o přestávce mezi první a druhou a o poločasové přestávce se budou starat cheerleaders z taneční skupiny Easy Dance. Poločasovou soutěž obstarají Piškvorky, kam ceny dodala firma Jersey53 a o 3.000 Kč s firmou Barton budou soutěži dva diváci o poslední přestávce.

FOTO: Milan Kříček (FB - Pardubice)
 
vloženo: 19.01.2018 07:35 / přečteno: 7487x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.