AVELLINO V ÚTERÝ

AVELLINO V ÚTERÝ

Palubovka ve Sportovním centru ještě ani nevychladla po sobotním žhavém utkání s Pardubicemi, a už je tu další třaskavý duel. V Basketball Champions League hostíme italské Avellino.

Jak ukazují naši hráči na youtubovém kanálu nebo facebookovém profilu, neberou přípravu na semifinalistu italské nejvyšší soutěže minulého roku na lehkou váhu. I když video pochopitelně vzniklo s určitou nadsázkou, čeká na naše hráče velice důležitý zápas.

 

Výsledky minulého kola nám na první pohled trochu nahrály do noty. I když jsme proti Besiktasi neslavili úspěch, prohrál i náš souputník Nanterre a díky tomu jsme s ním zůstali na stejné bodové hladině. Prohrálo rovněž Avellino doma se Zelenou Horou a díky tomu se rozdíl nesnížil pod dva body. Především zápas Avellina a Zelené Hory a výhra Oostende však odzátkovaly ještě zajímavé boje o postup do další fáze Champions League.

 

Avellino, pokud chce hrát v BCL dál, musí bodovat, to samé platí i pro Oostende, kde nastoupíme v dalším už předpoledním kole základní části, a protože bez šance, alespoň na postup do FIBA Europe Cupu při problémech Arisu, není ani poslední v tabulce Zelená Hora, která nás čeká 7. února další možná stěžejní zápas.

 

Avellino však v souboji s námi může hřát sedmnáctibodový polštář z prvního zápasu pro případnou přetlačovanou při rovnosti bodů. Možná si pamatujete, ale v Itálii jsme nezvládli závěr a místo přijatelného rozdílu, jsme prohráli 63:80. Teď se na takové výsledky nesmíme ohlížet, možná ani na takové kalkulace nedojde. Nicméně ostražitost je na místě.

 

Jak se daří Avellinu v této sezoně?

V BCL má zápornou bilanci pěti výher a šesti porážek, ale na svém kontě má výhru v Turecku nad Besiktasem v prvním kole. Na druhou stranu také prohru ve čtvrtém kole v Polsku, v šestém s Arisem na jeho palubovce a v sedmém doma s Bonnem. V odvetách zahájilo Avellino druhou výhrou nad Besiktasem a také druhou prohrou s Nanterre, v odvetě však až ve druhém prodloužení. V desátém kole výhra nad Oostende, také tady byl vítězný tým stejný jako v prvním měření sil. A aby se to nepletlo, Avellino k prohře z prvního zápasu proti Zelené Hoře, přidalo i prohru v odvetě. Je to až neuvěřitelné, ale v prvních čtyřech kolech odvet má Avellino identický vítězný tým v obou vzájemných zápasech. Teď jsme na řadě my a vzhledem k výsledku prvního duelu, je potřeba konečně jejich tradici přerušit!

 

V italské nejvyšší soutěži mají první čtyři týmy čtyři porážky a je mezi nimi i Avellino. Protože však má o jeden zápas více než ti ostatní, figuruje aktuálně na prvním místě podle počtu bodů za výhry a prohry. Kdybychom vzali do úvahy procentuální úspěšnost, pak by bylo Avellino čtvrté. Jak už víte, v domácí lize prohráli čtyřikrát a zajímavé je i to, že si vždy jednou měsíčně vyberou jednu porážku - v říjnu s Germani Brescia, v listopadu s New Basket Brindisi, v prosinci s Vanoli Cremona a v lednu Grissin Bon Reggio Emilia  - tedy kromě prvního utkání s Germani, kteří jsou druzí, to byly spíše týmy z druhé poloviny tabulky.

 

Zápas, který nás čeká, bude vyžadovat především skvělé soustředění, vypilovanou střelbu, minimálně stejnou obranu jako ve čtvrté čtvrtině proti Pardubicím, žádné ztráty a možná také nějaké ten knedlík navíc při souboji s Hamady Ndiayem (#55 - 213 cm) a Kyrylem Fesenkem (#44 - 215 cm) pod košem. Nebezpečný bude i ostrostřelec Rich, který je „bohatý“ nejen svým jménem, ale také paletou různých zakončení. Jen tak může být se 16,2 bodů na zápas nejlepším střelcem Italů, nejlepším střelcem v naší skupině D a devátým nejlepším ve všech hráčů BCL.

 
Utkání proti Avellinu začíná v úterý 23.1.2018 v tradiční čas pracovních dní 18:30 hodin. Přijďte se podívat na skvělý zápas a pomoci nám k důležitému vítězství!
 
vloženo: 21.01.2018 16:47 / přečteno: 8254x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.