VYHRAJEME – POSTOUPÍME

VYHRAJEME – POSTOUPÍME

Tak jednoduše zní postupová matematika pro postup do vyřazovacích bojů pro náš tým před dalším utkáním Ligy mistrů v basketbalu proti italskému Avellinu.

Tabulka BCL
 

Za předpokladu našeho vítězství jsou týmy na šestém až osmém místě již bez šance nás předstihnout, protože my budeme mít 8 výher a Bonn, Aris a Zelená Hora mohou mít maximálně sedm výher. Tyto týmy dokonce už spolu hrát nebudou a tedy je to teoreticky možné.

 

Bodově by nás Avellino už nedostihlo, protože bude také schopné poskládat v dalším průběhu už jen dvě vítězství a tedy mít jich dohromady sedm a tedy zůstane pod námi, i když vzájemné zápasy mohou ve srovnání s námi hovořit ve prospěch Italů.

 

Oostende je další tým, který by nás bodově mohl dostihnout na 8 vítězstvích, ale pak by nám zůstalo nejhůře čtvrté místo a to za předpokladu, že by nás v příštím kole Oostende doma porazilo o více než jsme je porazili v Nymburce, tedy o 14 bodů.

 

Tedy všechno ukazuje, že v případě zítřejšího vítězství můžeme dokonce zůstat na třetím místě.

 
Jak se posunout na druhé nebo první místo?

Předstihnout Besiktas by se nám povedlo jen, když budeme mít více vítězství než Besiktas, máme s ním totiž negativní bilanci dvou proher. Besiktas se v posledních třech kolech představí v Soluni, doma odehraje zápas s Bonnem a v posledním kole bude startovat ve Francii v Nanterre. Není to sice nemožné, ale méně pravděpodobné

 

Podobně to platí i o Nanterre. Opět nemáme s francouzským týmem kladnou bilanci. V Nymburce jsme prohráli o devět, v Paříži jsme vyhráli jen o šest, tedy  -3. Abychom přeskočili Nanterre, musíme uhrát o jedno vítězství více než oni, a protože jsme s Nanterre už hráli, nemáme tuto možnost už pod kontrolou. Jenže Nanterre klopýtnout může. Doma budou hostit Bonn, ale v předposledním kole zajíždění do Zelené Hory a vzhledem k posledním výsledkům Poláků, to nemusí být nemožné. První zápas vyhrálo Nanterre o 13 bodů. A poslední kole bude bitva Nanterre – Besiktas. První utkání těchto týmů skončilo v Turecku výhrou domácích o pět.

 
Jak dopadnou další výsledky se nechme překvapit. Všechny propočty však začínají od naší výhry v úterý. Myslíme, že Petr Benda řekl pozvánku pro Nymburský deník výstižně: „Věřím, že výhra, která nám zajišťuje postup do play off Ligy mistrů, už musí být pro fanoušky dostatečným lákadlem, aby nás přišli podpořit.“ A my navíc přidáváme, že ve Fanshopu si budou moci zájemci zakoupit nový týmový plakát aktuálního týmu.

 
vloženo: 22.01.2018 17:19 / přečteno: 8001x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.