SUVERÉNNĚ JSME ZASTAVILI ROZJETÉ ÚSTÍ

SUVERÉNNĚ JSME ZASTAVILI ROZJETÉ ÚSTÍ

Ve 4. kole nadstavby Kooperativa NBL jsme zvítězili 96:60 na palubovce Ústí nad Labem. Slunetě jsme tak ukončili pětizápasovou sérii bez porážky. Nymburk naopak nenašel přemožitele už 35 ligových zápasů v řadě a s Ústím drží neporazitelnost od roku 2001 už 42 zápasů.

Zatímco v sobotu jsme v Olomoucku výhru zachraňovali až v závěru, proti rozjetému Ústí jsme nedovolili drama. A to i přesto, že nám chyběl lehce zraněný rozehrávač Eugena Lawrence.


Úřadujícím mistrům opět skvěle vyšel úvod zápasu a to především zásluhou Vojty Hrubana, který už v první čtvrtině trefil čtyři trojky a dal 14 ze svých 19 bodů. Bylo z toho rychlé vedení o 16 bodů. Nepovedený závěr první čtvrtiny a ústecká šňůra 7:0 sice udržela domácí ve hře, ale jen do poločasu. Ještě před ním se blýskl pěknou smečí Petr Benda, což bouřlivě slavili i spoluhráči na lavičce.


Ve druhé půli pak naši kluci předvedli velmi dobrou obranu, navíc dvě trojky Martina Kříže pomohly k odskočení na 20 bodů. Vzápětí převzal štafetu Jaromír Bohačík, který dal v rychlém sledu osm ze svých 17 bodů a do poslední čtvrtiny jsme šli s náskokem 29 bodů a v klidu si hlídali vítězství. Vedení nakonec narostlo až na 37 bodů.

 

Svěřenci trenéra Orena Amiela proměnili devět z patnácti trojkových pokusů. Celkově stříleli s úspěšností 61 procent a 42 bodů dali zpod koše. Dobře se tak naladili na nedělní domácí zápas s Pardubicemi.

 

Nejvíce bodů: Pecka 10, Martin 9, Šotnar a Šmíd po 8 - Hruban 19, Bohačík 17, Kříž 12, Benda, Peterka, Davis po 8, Vyoral 7, Šafarčík 6, Wright 5, Myers 4, Pumprla 2. Fauly: 18:14. TH: 9/5 - 19/13. Trojky: 7:9. Doskoky: 31:43. Ztráty: 10:12. Zisky: 4:4. Asistence: 16:26. Hráč utkání: Tomáš Vyoral (Nymburk).

 

Oren Amiel (trenér Nymburka): “Začali jsme velmi dobře a chytili jsme rytmus a zápas jsme kontrolovali od začátku. Věděli jsme, že Ústí hraje dobře, takže jsme je nepodcenili. Hráli jsme dobře, s dobrou energií a odvedli jsme svou práci.”

 

Antonín Pištecký (trenér Ústí): “Soupeř přijel připravený, nic nepodcenil a do toho mu padly i těžké střely. Dostal do potřebného rytmu a už nás nepustil k ničemu.”

 

Petr Šafarčík (hráč Nymburka): “Začali jsme stejně jako v Olomouci, tedy dobře, ale na rozdíl od soboty jsme rytmus udrželi a měli jsme zápas pod kontrolou celých 40 minut.”

 
vloženo: 06.03.2019 21:14 / přečteno: 5093x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.