SOUBOJ O UDRŽENÍ NEPORAZITELNOSTI

SOUBOJ O UDRŽENÍ NEPORAZITELNOSTI

Ve 4. kole nadstavby Kooperativa NBL dojde na souboj dvou týmů s aktuálně nejlepší výsledkovou formou. Naši basketbalisté budou hájit svou téměř rok trvající sérii 34 ligových zápasů bez porážky a to na hřišti Ústí nad Labem, které se aktuálně pyšní šňůrou pěti výher, která ho dostala už na třetí místo tabulky, kde ztrácí jedinou výhru na druhé Svitavy.

O naší neporazitelnost v sezoně jsme se museli obávat v sobotním utkání v Olomoucku, kde jsme výhru 98:94 vybojovali až v poslední minutě. V utkání jsme navíc ztratili rozehrávače Eugena Lawrence, který si poranil stehenní sval a jeho start v Ústí je nepravděpodobný. Ostatní hráči jsou v pořádku a měli by být trenérovi Orenovi Amielovi k dispozici.

Posledních 41 vzájemných zápasů vyhrál Nymburk. Poslední výhra Ústí se datuje do května 2001. V této sezoně vyhrál Nymburk téměř totožnými výsledky. V říjnu doma 92:81 a v prosinci venku 92:80.

Ústí má hru postavenou na pivotech Ladislavu Peckovi a bývalému reprezentantovi a našem bývalém hráči Pavlovi Houškovi. Těm sekundují dobří střelci z dálky Devante Wallace, Spencer Svejcar či rozehrávač Michal Šotnar. Poslední zápas s Brnem pak vyšel i nedávné posile Justinovi Martinovi, který zapsal 26 bodů a 10 doskoků. 

Právě na střelbu za tři body v podání Ústí si budou muset naši hráči dávat velký pozor, když jen Opava a Svitavy mají více pokusů z dálky než Severočeši.

Bude se také třeba vyvarovat faulům, jelikož Ústí má s průměrem 76 procent nejlepší úspěšnost v trestných hodech. Sluneta má i nejméně ztrát, naopak ale i nejméně zisků na utkání.

“Hrají opravdu dobrý basketbal a to nejen v posledních zápasech, ale celou sezonu. My s nimi hráli dvakrát a pokaždé to s nimi bylo těžké a to samé očekáváme od středečního zápasu,” řekl asistent nymburského trenéra Aleksander Sekulič.

“Hrají dobře jako tým v obraně i útoku. Dobře si půjčují míč a hledají hráče v otevřené pozici. Mají i dobrou chemii v týmu, což je dělá ještě nebezpečnějšími. Téměř všichni jejich hráči umí střílet z dálky. Bude to zajímavý zápas a pro nás velká výzva. Pokud nebude připravený Eugene, musíme najít způsob, jak hrát bez něj. Ostatní hráči budou muset převzít odpovědnost,” dodal.

Utkání se hraje ve středu od 18:00 v ústeckém Sportcentru.

 
vloženo: 05.03.2019 14:41 / přečteno: 4638x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.