PUMPRLA: TAKOVÝ ZÁPAS BYL POTŘEBA

PUMPRLA: TAKOVÝ ZÁPAS BYL POTŘEBA

Podruhé v sezoně se museli nymburští basketbalisté na výhru v Kooperativa NBL hodně nadřít. Po Svitavách museli vynaložit všechny síly i na palubovce Olomoucka, kde výhru 98:94 a udržení neporazitelnosti zařídil v koncovce Pavel Pumprla. Podle něj je ale důležité, že i v lize úřadujícího mistra dokážou soupeři prověřit.

Jsou tyhle vybojované zápasy cennější, než výhry o 30 bodů?

Ono to chce od každého trochu. Ale v určitém smyslu ano. Občas je dobře nějaká ta facka. Nikdo nechce prohrávat, ale ani ta prohra by nás nezabila. Těžko říct, co by to udělalo s Olomouckem, jestli by jim to pomohlo, protože občas se stane, že to těm týmům spíše ublíží. Pak si totiž myslí, že. porazí každého. Ale zápas to byl hodně slušný a potřebný. Doufám, že nás to odrazí k lepším výkonům. Do play off je ještě daleko, už nám nejde o umístění, ale o zlepšování hry, abychom byli na play off svěží a připravení.

 

Dnes se v útoku opět dařilo, ale bylo to asi spíš o obraně, že se soupeře nepovedlo zastavit, že?

Tak Olomoucko má útočnou sílu velikou, to prokazují dnes a denně, ale většinou se nám je daří více zastavit. A ani v tom útoku to od nás nebylo tak plynulé. Bylo to hodně rozkouskované šestkami. Nebylo to tak pohodové a v obraně jsme měli kolikrát i štěstí, že jsme vůbec vyhráli.

 

Štěstí, ale také tebe, protože si vzal koncovku do svých rukou. Zejména si obral Thomase Dunanse a pak nájezdem zápas rozhodl. Cítil si, že tě tým potřebuje?

Byla k tomu příležitost, protože tam byla netradiční sestava zaviněná zraněními, rozbitou bradou a fauly. Já se cítil dobře, tak jsem byl rád, že jsem mohl týmu pomoc. Na zisk na půlce jsem si věřil už předtím, ale jsem rád, že jsem si to nechal do té důležité chvíle, kdy to převrátilo zápas zpět na naší stranu.

 

Asi pomohlo i to, že těsně před tím tvým rozhodujícím ziskem za stavu 93:91 pro domácí neproměnil Thomas Dunans smeč, že?

Určitě to byl klíčový moment. Získali by tím výhodu. Ale tak to bývá. Chvíli předtím tam byl od Bočiho nájezd, který mohl skončit košem nebo faulem. Takových situací se najde. Ale samozřejmě když jde hráč na smeč, tak se očekává, že promění. Jemu se to však kupodivu děje docela často, na to jak skáče. Možná skáče až moc. Je to efektní, ale týmu tím možná trochu ubližuje. V této chvíli měl jít více na jistotu.

 
Měli jsme i 36 faulů, což je netradičně vysoké číslo. Čím pak to?

Projevilo se, že byl velký rozdíl v tom, co se dělo v první čtvrtině a ve zbytku utkání. Na začátku nás nechali hrát sudí agresivně, díky čemuž jsme si vytvořili náskok. Pak se najednou změnil metr a nám začaly přibývat fauly ohromným tempem. Měli bychom se tomu umět lépe přizpůsobit, abychom se nedostávali do takových problémů. Šestatřicet faulů je hrozně moc. I proto jsme museli dohrávat v improvizované sestavě.

 
vloženo: 03.03.2019 09:00 / přečteno: 5331x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.