SITUACE V DALŠÍCH SKUPINÁCH EC

SITUACE V DALŠÍCH SKUPINÁCH EC

Pavouk dalšího pokračování Eurocupu je pevně daný a soupeři se určují podle pořadí ve skupinách.

Předně připomeňme, že poslední šesté kolo začíná u všech zápasů až ve 20:30. "Omlouváme se všem fanouškům, ale o začátku rozhodlo vedení soutěže a stanovilo ho jednotně z důvodu regulérnosti soutěže. Věříme, že i přes nevhodný čas nás přijdete podpořit v rozhodujícím utkání o postup ze skupiny do další části Eurocupu", říká za všechny hráče generální manažer klubu Rudolf Šimeček.  

  

Podívejme se teď jaký je formát soutěže pro další kolo LAST 16. 

V případě našeho postupu se budou soupeři rekrutovat ze skupiny B, C, D. Skupina I fáze LAST 16 bude sestavena z vítězů skupin A a C a druhých týmů ve skupinách B a D. Skupina J fáze LAST 16 bude sestavena z vítězů skupin B a D a druhých týmů ve skupinách A a C.

 
Jaká je situace ve skupinách A, B, C, D?
SKUPINA A

V naší skupině není ještě rozhodnuto ani o jednom postupujícím natož o pořadí ve skupině. Ve hře o postup jsou všechny týmy. O všech eventualitách jsme psali již v tomto článku. Věříme, že nejpravděpodobnější pořadí se i po středě stane skutečností: první místo Nymburk, druhé Kyjev.

 
SKUPINA B

Vítězem skupiny je už před posledním kolem španělské Bilbao, které ve skupině ani jednou neprohrálo. Ve hře o druhé postupové místo je černohorský Budučnost Podgorica a bulharský Lukoil Akademik Sofia, které v posledním kole budou proti sobě. Aktuálně je na tom lépe Budučnost, má o vítězství více, ale poslední zápas se hraje v Sofii a černohorský tým má náskok jen tři body. Tedy v případě vítězství domácích o více než tři body, postupují Akademici.

 
SKUPINA C

Také v této skupině je jasno o týmu na prvním místě. Skupinu vyhraje Triumf Ljubercy, protože zatím neprohrál ani jeden zápas a tedy nemůže být ani dostižen. Druhé postupové místo je opět otevřené a opět se oba adepti utkají ve vzájemném zápase. Čekateli na postup jsou lotyšské VEF Riga a francouzské Le Mans. Oba týmy mají sedm bodů za dvě výhry a tři prohry a tedy jakékoliv vítězství jednoho nebo druhého týmu má cenu postupu. Vzhledem k tomu, že poslední utkání se hraje ve Francii, má větší naději na postup domácí tým.

 
Skupina D

Ani v této skupině není pochyb o postupujícím z prvního místa. Je jím španělská Valencia. I když by se na ní mohl dotáhnout v případě vítězství turecký Banvit, vzájemné zápasy hovoří jasně pro Valencii. Aktuálně je na druhém místě Banvit Bandirma na třetím německý Würzburg. Oba dva týmy mají tři vítězství a dvě porážky, a proto bude opět rozhodovat prostá výhra jednoho nebo druhého týmu ve vzájemném zápase. V Turecku sice domácí Banvit zvítězil přesvědčivě 101:82, ale odvetný zápas se hraje v Německu, kde svůj jediný zápas ztratila i Valencie.

 

Předpokládané složení skupin I a J fáze LAST 16 (* označené nejsou jisté):

SKUPINA I
ČEZ Nymburk (A1)  *
Lukoil Sofia (B2)  *
Triumf Ljubercy (C1)

s’Oliver Würzburg (D2) *

 
SKUPINA J

Budivelnik Kyjev (A2) *

Bilbao Basket (B1)
Le Mans (C2) *
Basket Valencia (D1)
 
vloženo: 08.12.2012 11:36 / přečteno: 10063x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.