DŮLEŽITÁ VÝHRA NAD ARTLANDEM

DŮLEŽITÁ VÝHRA NAD ARTLANDEM

Nymburk po čtyřech porážkách v evropských soutěžích konečně zabral a v domácí Tipsport areně porazil v základní skupině Eurocupu německý Artland Dragons 86:70. Poskočil tak v tabulce před svého úterního soupeře a udržel si tak reálnou naději na postup do další fáze soutěže.

Nymburští basketbalisté zvládli svůj možná klíčový zápas ve skupině. Další porážka by téměř s jistotou znamenala konec nadějí na postup. Domácí ale v Praze předvedli zlepšený výkon a s nebezpečným soupeřem, se kterým v přípravě prohráli o 40 bodů, byli po většinu zápasu lepším týmem.


Nejdříve ale Nymburk nevkročil do zápasu dobře. Nechal soupeře bodově odskočit po zbytečných ztrátách a neproměněných podkošových příležitostech. Částečně to bylo dané také enormním nasazením základní pětky Artlandu, které nešlo udržet dlouho. Devět bodů Rada Rančíka v první čtvrtině pomohly náskok Artlandu zmenšit na tři body po první části.


Druhá čtvrtina v podání Nymburka určitě mnohem více uspokojila kouče Kestutise Kemzuru. Jeho svěřencům se podařilo zpevnit obranu a donutit soupeře k několika ztrátám. Ty pak Nymburk dokázal trestat rychlými protiútoky. Pomáhal si také zlepšenými čísly na doskoku. V poločase z toho byl náskok o 12 bodů.


O ten ale Nymburk na začátku třetí čtvrtiny rychle přišel. Hráči Artlandu přišli z šatny nabuzení stejně jako na začátku zápasu a domácí nedokázali navázat na svůj dynamický týmový výkon z předchozí čtvrtiny. Časem se ale s tlakem Dragons vyrovnali, tempo hostů navíc postupem minut uvadalo. Nymburk tak šel do poslední čtvrtiny s mírným náskokem.


Poslední část zápasu Nymburk znovu zabral. Rozstřílel se Dylan Page, kterého spoluhráči rádi nacházeli ve volných pozicích. Jeho body a zejména čtyři trojky během krátké doby přišly pokaždé v pravý čas a pomohly vybudovat domácím k velké radosti fanoušků rozhodující náskok. Page se nakonec stal s 24 body nejlepším střelcem zápasu.


Nymburk sice stále otevíral hráčům Artlandu okénka v obraně, v útoku se ale tentokrát dokázal prosazovat velmi často a lehce. V poslední čtvrtině bylo znát, že ztracená sebedůvěra je zpět.  Nymburk ovládal jistě závěr zápasu a nepřipustil žádné drama.


Speciální kapitolu zápasu napsal s 11 asistencemi Jiří Welsch. Dosavadní nejlepší zápas v dresu Nymburka odehrál švédský point guard Thomas Massamba, který exceloval v obraně, ale tentokrát i lépe tvořil hru. Šestnácti body se blýskl Vojtěch Hruban, který podal velmi vyrovnaný výkon na obou stranách palubovky.

 
vloženo: 12.11.2013 20:08 / přečteno: 10127x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.