PŘICHÁZÍ VLADO ILIEVSKI

PŘICHÁZÍ VLADO ILIEVSKI

Basketbalisty Nymburka přichází posílit na rozehrávce Makedonec Vlado Ilievski (33). Levoruký rozehrávač, který naposledy působil v chorvatském týmu Cedevita Záhřeb, přichází do konce sezony jako náhrada za amerického point guarda Scottieho Reynoldse.

Vlado Ilievski je velmi zkušeným hráčem s bohatými euroligovými zkušenostmi. Naposledy si nejlepší evropskou soutěž zahrál loni v dresu Cedevity, za kterou v Eurolize odehrál deset zápasů. V nich nasbíral téměř dvacet minut na zápas s průměrem 6,7 bodů, 1,2 asistencí a 1,2 doskoků.


Oporu makedonské reprezentace, se kterou Ilievski zahrál na letošním mistrovství Evropy, zdobí rychlost a míčová technika. Mezi jeho přednosti patří také rychlý protiútok, vysoký počet přihrávek a kvalitní zakončení v důležitých momentech zápasu.


„Vlado má za sebou velké zkušenosti z velkých evropských týmů. Očekáváme od něj vyrovnané výkony, chytrou a nápaditou hru a také to, že pomůže k lepším výkonům našim hráčům. Výborně hraje pick and roll a umí distribuovat míč na spoluhráče do volných pozic. Když je potřeba, dokáže přesně vystřelit z perimetru. Ví, jak se vyhrávají zápasy. Věříme, že tyto své zkušenosti přinese jak do naší kabiny, tak i na palubovku,“ představil novou posilu nymburský trenér Kestutis Kemzura.


Ilievski byl kromě Cedevity Záhřeb v minulosti oporou takových velkoklubů, jako Partizan Bělehrad, Olympia Lublaň, FC Barcelona, Lottomatica Virtus Roma, Montepaschi Siena či Anadolu Efez Istanbul. V roce 2004 vyhrál s Barcelonou jako člen základní pětky španělskou ACB ligu.

 
vloženo: 12.11.2013 14:15 / přečteno: 11278x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.