KLÍČOVÝ ZÁPAS S ARTLANDEM

KLÍČOVÝ ZÁPAS S ARTLANDEM

Basketbalisty Nymburka dnes čeká klíčový zápas ve skupině Eurocupu. Po dvou venkovních porážkách v řadě májí zatím negativní bilanci tří proher a jediného vítězství. Myšlenky na postup do další fáze podpoří jedině výhra nad německým Artlandem Dragons v Tipsport areně. Zápas začíná v 18:30.

Lístky na zápasy lze zakoupit na pokladnách Tipsport Areny před utkáním, rezervace vstupenek je možná v Zákaznickém centru Tipsport Areny do 17:30. Vstupenky můžete rezervovat a zakoupit i v síti Ticketportal.


Nymburk ve spolupráci s hokejovým Lvem připravil pro svoje fanoušky speciální bonusovou akci. S lístkem z dnešního basketbalu se můžete přijít podívat na vybrané utkání nejbližší domácí série HC LEV Praha v Kontinentální hokejové lize. Vstupenku je možné si vyměnit na pokladnách vybraného zápasu v den jeho konání. Informace o soupeřích a termínech naleznete na obrázku níže.


Obrázek


Nymburk má za sebou nepříjemnou sérii čtyř porážek v evropských soutěžích v řadě. Z toho dvě prohry se udály v posledních zápasech Eurocupu na palubovkách Le Mans a Cantú. Aby mohl český mistr nadále pomýšlet na postup ze skupiny, musí v úterý porazit v Tipsport areně návštěvu z Quakenbrücku, odkud přijel německý tým Artland Dragons.


„Kdybychom prohráli, tak bychom to už měli těžké. Takto nám to podává i trenér. Je to hodně důležitý a klíčový zápas,“ uvedl Jiří Welsch, který kvůli účasti na letním Eurobasketu chyběl v posledním vzájemném zápase s Artlandem. Ten se hrál v rámci přípravného turnaje a Nymburk v něm prohrál o propastných 40 bodů.


„Tým nebyl kompletní. Chyběli nám reprezentanti a bylo to v přípravě, takže bych z toho nevyvozoval žádné závěry. Máme bilanci 1-3 a hrajeme doma, takže potřebujeme vyhrát a tehdejší výsledek už nehraje roli,“ řekl Jiří Welsch.

Artland je zatím se stejným poměrem výher a porážek o skóre na čtvrtém místě před pátým Nymburkem. Ze šestičlenné skupiny postupují tři týmy do další fáze. Z těchto počtů jasně vyplývá, o jak zásadní zápas půjde.


„Všichni jsme si vědomi toho, jak je to pro nás důležitý zápas. Musíme zapomenout na porážky a co nejrychleji dobít baterie. Každé utkání je teď pro nás jako boj o život. Musíme se připravit, jak nejlépe dovedeme. Chceme bojovat, ale také předvést lepší hru. Lépe doskakovat a více si vážit míče,“ načrtl kouč Kestutis Kemzura cestu k vítězství.


Jeden z jeho nesnadných úkolů bude vylepšit atmosféru v týmu, na němž se série neúspěchů pochopitelně podepsala.“ Snažíme se na porážky nemyslet, ale nálada v kabině samozřejmě není nejlepší. Zvláště porážka v Le Mans hodně bolela. Prohra je pořád prohra. Potřebujeme se chytit v nějakém utkání, něco vyhrát a zvednout se,“ ví dobře Vojtěch Hruban.


„Porážka o 40 bodů v přípravě neznamená nic. Teď to bude úplně jiný zápas, motivace to může být, abychom jim těch 40 bodů vrátili, ale s naší současnou formou to bude spíše vyrovnané utkání a boj,“ tuší nymburský křídelník.



 
vloženo: 12.11.2013 06:00 / aktualizováno: 12.11.2013 12:26 / přečteno: 9665x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.