KEMZURA: VÝHRA V PRAVÝ ČAS

KEMZURA: VÝHRA V PRAVÝ ČAS

Ihned po posledním klaksonu úterního zápasu byla v pražské Tipsport areně cítit obrovská úleva a radost. Nymburk porazil Artland Dragons o 16 bodů a stále může reálně pomýšlet na postup ze skupiny Eurocupu. Po čtyřech porážkách v evropských soutěžích v řadě přišlo důležité vítězství, které znatelně vylepšilo náladu v týmu.

Tým trenéra Kestutise Kemzury nebyl před zápasem v dobrém rozpoložení. Předchozí porážky sehrály pochopitelně svou negativní roli a další prohra v řadě už mohla být pro další průběh sezony dost kritická. Vítězství s Artlandem proto přišlo v pravou chvíli.


„Naše situace byla velmi těžká, jak fyzicky, tak psychicky. Prohráli jsme několik zápasů. Nebylo to pro nás jednoduché, proto jsem pyšný na svůj tým, že byl schopen se soustředit a předvést tak týmový výkon. Tohle vítězství jsme hrozně potřebovali a věřím, že nás zvedne,“ těšilo po zápase trenéra Kemzuru.


„Každý hráč na hřišti odvedl velmi dobrou práci. Musím vyzdvihnout výkony Thomase Massamby, Jiřího Welsche a Vojtěcha Hrubana, kteří odvedli kvalitní práci v obraně. Těší mě také 23 asistencí, z toho sám Welsch jich udělal 11. To je minimálně 22 bodů pro spoluhráče. Možná víc, protože Jiří nahrával i na úspěšné tříbodové pokusy. U něj i u Massamby platilo, že kvalitní výkon se neměří jenom počtem vstřelených bodů. Třeba Thomas nám hodně pomáhal svoji houževnatostí. Co ztrácí na výšce, doháněl silou,“ těšilo litevského trenéra Nymburka.


„Soupeř na nás použil několik systémů presinku, což nám dělalo problémy, protože někteří hráči si s tím neuměli poradit. Museli jsme na to zareagovat, zrychlit hru a hrát na dva rozehrávače. Chytli jsme se, ale ve druhé půli jsme minuli několik střel a dovolili soupeři, který změnil obranu, se zase vrátit do zápasu,“ popisoval Kestutis Kemzura průběh zápasu.


„Pak nám pomohlo několik brejků a stříleli jsme také velmi dobře za tři body, což byla velká pomoc. Ukázali jsme týmový duch. Jsem velmi spokojen, protože jsme oproti předchozím zápasům zlepšili téměř vše, včetně menšího počtu ztrát a většího počtu doskoků,“ dodal nymburský kouč.

 
vloženo: 13.11.2013 18:56 / přečteno: 8149x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.