ILIEVSKI: VIDÍM TU VELKÝ POTENCIÁL

ILIEVSKI: VIDÍM TU VELKÝ POTENCIÁL

Vlado Ilievski je další opravdu velkou hvězdou evropského formátu, která oblékne dres Nymburka. Hráč s bohatými euroligovými i reprezentačními zkušenostmi je podle svých slov připraven přijmout důležitou roli v týmu a ujmout se co nejdříve dirigentské taktovky na rozehrávce, kde momentálně Nymburk nejvíce tlačí bota.

Jak se zrodilo vaše angažmá v Nymburce?
Zástupci týmu kontaktovali mého manažera. Měl jsem dobrý pohovor s koučem Kemzurou a v několika následujících dnech se věci pohnuly pozitivním směrem a já se rozhodl podepsat kontrakt. Doufám, že to bylo dobré rozhodnutí jak z mé strany, tak i ze strany klubu.

Kdy proběhl první kontakt?

Teprve před pěti dny, takže se to celé seběhlo velice rychle. Věděl jsem, že Nymburk má svou kvalitu a velký potenciál. Přesto to pro mě nebylo jednoduché rozhodnutí. Věřím ale, že bylo správné a že společně letos uděláme velmi dobré výsledky.


Jak probíhala vaše příprava v posledním měsíci?

V létě jsem se připravoval s reprezentací Makedonie na mistrovství Evropy, kde jsem pak i hrál. Pak jsem trénoval s jedním slovinským týmem, takže se teď cítím v opravdu dobré kondici.


Nymburk potřebuje kvalitního tvůrce hry. Jste připravený převzít tuto roli?

Ano jsem. Samozřejmě budu potřebovat několik zápasů a týdnů, abych se sžil s týmem, ale věřím, že mám dostatek zkušeností pomoci týmu.


Jak těžké bude připojit se k týmu v rozjeté sezoně?

Určitě to nebude jednoduché. Raději bych byl s týmem od samého začátku, ale taková je situace. Musím se teď přizpůsobit týmu a doufám, že i tým se přizpůsobí mně a vyjdeme si navzájem vstříc. Věřím, že tento proces proběhne rychle a navážeme navzájem dobré spojení.


Co jste si už stihl zjistit o svém novém týmu?

Něco jsem si vyvodil podle zápasů. Podíval jsem se pozorně na sestavu, ve které jsem našel několik opravdu zkušených hráčů. S Jiřím Welschem už jsem hrál v Olimpii Lublaň. Jsme stejný ročník, takže ho znám velmi dobře a je příjemné tu potkat známou tvář. Bude to důležité pro mou adaptaci v týmu.


Jaké jsou vaše cíle pro tuto sezonu v novém týmu?

Udělat co nejlepší možné výsledky. Musíme jít krok za krokem a být trpěliví, ale zároveň věřit, že můžeme společně něco velkého dokázat. Pak se nám to podaří.

 
vloženo: 14.11.2013 12:39 / přečteno: 8818x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.