KONEČNĚ VÍTĚZSTVÍ

KONEČNĚ VÍTĚZSTVÍ

Radoval se bezprostředně po utkání Vojta Hruban, který opět odehrál výborný zápas a 16 body se výraznou měrou podílel na vítězství, stejně jako Jiří Welsch se svými 11 asistencemi. 

Vojtěch Hruban
Konečně vítězství! A přišlo v pravou chvíli!

Po celé utkání jsme bojovali, zůstali jsme v klidu i po úvodní smršti hostů i po ztrátě výrazného vedení na počátku druhého poločasu. Během utkání jsme výborně bránili, vybíhali jsme do rychlých protiútoků a padaly nám i nějaké střely. Tohle všechno dohromady nám přineslo šestnáctibodové vítězství.  

Jak si vysvětluješ průběh zápasu na úvod prvního i druhého poločasu?

Soupeř vlítl do zápasu i do třetí čtvrtiny s velkou energií. Byli všude, všude strkali ruce … hráli v takovém tempu, které se nedá vydržet celý zápas. Pro nás to znamenalo přestát první dvě, tři minuty a zase se chytit. Kromě dvou tříminutovek jsme měli zápas pod kontrolou.  

Jaká je situace Nymburka po dnešní výhře?

Skupina není zase rozehraná tak špatně. Soupeři z dolní části tabulky nás čekají venku, ale nejdůležitější bude vyhrávat v domácím prostředí s Le Mans a Oostende. To budou stejně důležité zápasy jako teď. Pokud nevyhrajeme ve středu s Belgičany, tak dnešní výhra je skoro k ničemu.

Jak by se dal charakterizovat náš následující soupeř Oostrende?

Úplně opačně než ten dnešní. Artland využívá hodně hru jeden na jednoho. Oostende se prezentuje týmovým výkonem, hodně si půjčují balón a hrají kolektivně.

Je to dáno složením obou kádrů?

Artland je typický německý klub plný Američanů, který využívá individuálních dovedností jednotlivých hráčů. Oostende nemá možná tolik talentované hráče, ale nahrazuje to právě svou kolektivní hrou.  

Když měl Jirka Welsch a Thomas Massamba po čtyřech faulech, nebál ses, že budeš muset na rozehrávku?

Nebál, ani rozehrávka by mi dneska nevadila. Trochu bych si musel zopakovat běh pozadu (smích), a co se týká vyvážení míče, tak tomu se občas nevyhnu ani v jiných zápasech.  

Po trojce ve třetí čtvrtině ses hodně radoval…

Já se raduju z každé povedené střely (smích). V tom čase to byly důležité body. Myslím, že po tomhle koši jsme si vzali zpátky svoje vedení a konečně jsme ukončili tu horší úvodní pasáž druhého poločasu. Hodně mi to pomohlo a dodalo síly do obrany.  

 
Jiří Welsch v zápase proti Artlandu

Jiří Welsch

Dnešní vítězství je důležité nejen z hlediska samotného výsledku, ale z hlediska pocitu na konci zápasu. V posledních několika zápasech jsme měli herní krizi a potřebovali jsme se z ní dostat, jak říkám, nejen výhrou. Kromě úvodů poločasů jsme měli utkání pod kontrolou. Třicet minut jsme byli lepším týmem než náš soupeř, a proto jsme vyhráli výraznějším rozdílem. Měli jsme dobrý pohyb míče, pevnou obranu, dobře jsme skórovali.

Jak moc tě v zápase limitovaly čtyři fauly, ale i čtyři fauly Thomase Massamby, druhého rozehrávače?

Já jsem si čtvrtý faul udělal až v závěru. Hned potom na mě trenér volal, abych si dával pozor, ale zcela vypustit obranu nemůžeš.

Jak si hráč má dávat pozor, když v obraně musí být stále dostatečně důsledný?

(smích) Nesmí být zbytečně agresivní. Třeba svůj čtvrtý faul jsem si udělal, když jsem chtěl zabránit, aby si Holston přebral přihrávku. Trochu jsem zariskoval a přišel faul. A právě takových situací se pak člověk musí vyvarovat.

V průběhu druhé čtvrtiny sis říkal o střídání, trochu jsi kulhal, co se stalo?

Přišla na mě momentální krize. Hra se hodně zrychlila, několikrát se útoky přelily z jedné strany na druhou a najednou nohy přestaly poslouchat.

Jak se ti se svými skoro dvěma metry brání Holston, rozehrávač soupeře, vysoký 168 cm?

Je to pro mě nepříjemné. On je hodně rychlý a hbitý, a proto si musíš udržovat větší odstup, což zase jemu dává větší prostor pro střelbu.
 
vloženo: 13.11.2013 10:47 / přečteno: 9823x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.