NEJHORŠÍ SMRT JE Z VYDĚŠENÍ

NEJHORŠÍ SMRT JE Z VYDĚŠENÍ

říkal před zápasem svým hráčům trenér Růžička. V prvním poločase jeho svěřenci vyděšení opravdu nebyli. Názory obou trenérů a některých hráčů najdete v dalším textu. 

Kestutis Kemzura

Zápas měl dvě různé části. V té první jsme nehráli pozorně v obraně, ačkoliv jsme si předem říkali, že do zápasu nastoupíme maximálně zodpovědně a agresivně. Soupeř hrál dobře, trefoval se za dva i za tři body, ale my jsme ho zároveň nechali střílet. Nevytvářeli jsme dostatek tlaku na hráče s míčem a na jejich střelce. Také jsme měli několik ztrát. O poločase jsme si řekli, že začneme hrát mnohem lépe v obraně, přidáme na soustředění a nebudeme ztrácet míče. To se nám podařilo realizovat a ve druhé půli už nebylo o našem vítězství pochyb.

 
Lubomír Růžička

V prvním poločase jsme stříleli s vysokou úspěšností za tři body, což nás drželo v mírném vedení. Hráčům jsem před zápasem říkal, že nejhorší smrt je z vyděšení. Já jako trenér rád hraju proti dobrým týmům, protože to vždycky ukáže, jak na tom mužstvo je. Moc často se nám nepoštěstí hrát proti tak kvalitnímu týmu. Nymburk je náš jediný zástupce v evropských pohárech a pro nás je to svátek proti němu hrát. Kluci k zápasu přistoupili nebojácně, hráli s chutí, agresivitou a s vysokým procentem úspěšnosti střelby.

Druhý poločas byl diametrálně odlišný. Nymburk nastoupil ve velkém tempu a ukázal, v čem je silný. Hrál velmi fyzicky, na což mi nejsme připraveni. V dolním postavení výborně pracoval Mahalbašič, s kterým jsme si nedokázali poradit. Také jsme nakupili spoustu ztát, Nymburk se dostal do pohodlného vedení na -15 bodů, uklidnil se a jeho procento střelby šlo na horu. Naopak my jsme odpadli.

Jsem ale rád, že jsme tu odehráli na jedničku aspoň těch dvacet minut. Pak na nás Nymburk zatlačil a my jsme ukázali naše slabiny ať už ve hře jeden na jednoho nebo v provedení kombinací.

Bylo vašim cílem v prvním poločase střílet z každé lepší pozice?

Pochopitelně. Proti Nymburku je to tak, že pokud přejdete první pozici, druhou už většinou nemáte. Navíc v minulé sezoně jsme tady hráli také vyrovnanou první půli (41:42). Já jsem hráčům říkal, že bychom tu chtěli vyhrát jednu čtvrtinu. Po deseti minutách jsem říkal první poločas. O poločase jsme se mentálně připravovali na to, co přijde po přestávce.

Ovlivnila zápas neúčast Kenna Kornowského?

Nedokážu říct, na kolik by byl zápas jiný. Rád bych ale viděl, jak si Kenneth poradí s takovými hráči jako je Mahalbašič, Rančíkové nebo Houška.

 
Jakub Sedlák

Za první poločas jsme nad míru spokojeni, protože jsme se s mistrem drželi a v poločase jsme dokonce vedli. S tím jsme nepočítali. Našim úkolem bylo vyhrát alespoň jednu čtvrtinu. Ve druhém poločase začali domácí hrát mnohem agresivnější obranu. Takovou obranu v naší lize prostě nikdo jiný nehraje.

Čím vás domácí dostali ve druhých dvaceti minutách pod tlak?

Defenzívou. Domácí bránili nejen hráče s míčem ale i bez něj a nebylo snadné najít volného hráče pro přihrávku.

Který nymburský podkošový hráč vám činil největší problémy?

Rašid Mahalbašič, který je velice silový hráč. Jeho hra se mi líbí.

 
Pavel Houška

První půlku jsme zaspali. Nechávali jsme hosty hodně střílet místo toho, abychom k nim přistupovali natěsno se zdviženou rukou. Ve druhé půlce jsme podstatně zlepšili obranu.

Nebyl určitým varováním průběh zápasu minulého kola Prostějov – Svitavy, kdy Tuři byli 32 minut vyrovnaným soupeřem?

My jsme si zpočátku chtěli vyzkoušet některé akce proti Novgorodu, ale díky trochu laxnímu přístupu to zpočátku tolik nešlo.

Bylo o poločase hodně dusno v šatně?

Trenér a Rado udělali trochu dusno… ale to bylo správně, protože jsme potřebovali především probrat.

Jak se ti spolupracuje s novým rozehrávačem?

Zatím je brzo hodnotit… má vynikající přehled na hřišti. Myslím, že se to bude jen zlepšovat. 

 
Tomáš Pomikálek

V prvním poločase trefili, co zvedli a to byl hlavní důvod, proč se s námi drželi prvních dvacet minut. Byli proti Nymburku v laufu, což se dalo po prvních povedených zásazích čekat. Ve druhém poločasu už se jim nepodařilo přes naši obranu skoro nic.

 
Lukáš Palyza

Lukáši za stavu 97:64 jsi „zabalil“ střelecký pokus o trojku. Chtěl jsi ušetřit?

Nechtěl jsem střílet trojky jenom já (smích). Dal jsem tři v řadě, čtvrtá hodně divoká střela se neujala. Navíc jsem viděl pod košem volného Houšiho, tak jsem mu nahrál. Už před tím téměř každá přihrávka pod koš znamenala body.  

Bylo poměrně překvapivé skóre prvního poločasu odrazem naší obrany?

Neřekl bych, že jsme v prvním poločase tak špatně bránili, i když intenzita asi nedosahovala kvality eurocupové nebo vétébéčkové defenzívy. Byli jsme na správných místech, ale stále jsme jim dávali příliš prostoru. Nejhorší bylo, že bodové příspěvky Svitav neměly jen jednoho autora. Po sedmi minutách měli všichni po pěti bodech, a to se pak špatně vybírá hráč, kterého je třeba odříznout od míče.  

 
Vlado Ilievski

Jak se ti hrálo ve tvém prvním zápase za Nymburk?

Je dobře, že jsme vyhráli. Pro mě je důležité, že jsem si zahrál zápas s týmem. Zjistil jsem, jak funguje systém, jak se pohybují a chovají hráči v různých situacích. Doufám, že se do toho zapracuji co nejrychleji. Potřebujeme ještě čas., ale už v neděli nás čeká mnohem důležitější zápas.

Jak jsi spokojen s dnešní spoluprací s týmem?

Jsem spokojený, ale může to být ještě mnohem lepší. Máme za sebou jediný společný trénink, ale bude to klapat.

Tým dnes předvedl dvě tváře…

To je basketbal. Důležité je vítězství. Chceme vyhrávat každý zápas. Všechny týmy doma jsou proti nám extra motivované a chtějí předvést to nejlepší. My jsme naštěstí ve druhé půli ukázali charakter a předvedli jsme, že jsme mnohem lepší tým. Nechci nijak snižovat českou ligu, ale naše priority jsou Eurocup a VTB liga.

Kolik signálů už ses stihl naučit?

Docela dost, i když jsem tu opravdu jenom chvíli. Je to moje práce.

 
vloženo: 16.11.2013 09:52 / přečteno: 10402x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.