NÁŠ KOUČ NA SETKÁNÍ EUROLIGY

NÁŠ KOUČ NA SETKÁNÍ EUROLIGY

Euroliga minulý týden pokračovala v sérii svých výročních jednání ve svém sídle v Barceloně. Po historicky prvním setkání euroligových kapitánů a zástupců hráčů bylo na programu již pravidelné setkání koučů, na kterém nechyběl ani trenér Nymburka Kestutis Kemzura.

Podobně jako s hráči i s kouči se na dvoudenním setkání řešila ta nejaktuálnější témata Euroligy. První den byl věnován diskusím o budoucím směřování nejprestižnější evropské klubové soutěže, která po 14 letech existence cítí potřebu změn.


Prezident Euroligy Jordi Bertomeu ve své úvodní řeči připomněl, že od roku 2000 měly schůzky s trenéry přímý dopad na dění v soutěži. „Mnoho věcí, kterých jsme dosáhli, by se nestaly bez vaší pomoci,“ řekl koučům na setkání.


„První den jsme diskutovali o tom, kam Euroliga směřuje, co zlepšit. Probírali jsme otázky marketingu, PR a podobných věcí. Řešilo se, jak naložit se současným formátem kvalifikace, či to, jak dostat do Euroligy ty skutečně nejlepší týmy,“ prozradil nymburský kouč Kestutis Kemzura, jehož tým je díky účasti v kvalifikaci považován za euroligový.


Stejně jako u setkání s hráči byla velká pozornost druhý den věnována reakci Euroligy na změny v kvalifikačních termínech, které hodlá od roku 2017 zavést Mezinárodní basketbalová federace FIBA. Trenéři shodně deklarovali, že avizované zavedení reprezentačních přestávek v rozjeté sezoně se jim nelíbí.


K tématu měl co říct i kouč Kemzura, který si během kariéry vyzkoušel jak pozici euroligového trenéra, tak i vůdce reprezentačního týmu.


„Euroliga jednoznačně prohlásila, že chystaný návrat k reprezentačním přestávkám během sezony je pro ni nepřijatelný. My trenéři jsme mluvili o tom, jaké s tím máme z minulosti zkušenosti, protože je to v podstatě návrat k situaci před rokem 2004,“ tlumočil litevský kouč.


„Za sebe jsem říkal, že pro mě osobně je tento návrh neakceptovatelný. Sezona je už tak extrémně termínově nabitá a nedovedu si představit, že by mi moji hráči ještě odjížděli k reprezentacím pro další tréninkové a zápasové zatížení. Změny jsou potřeba, ale je potřeba o nich nadále diskutovat,“ doplnil Kemzura.

 
vloženo: 09.07.2014 17:26 / přečteno: 8210x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.