KOUČ: KVALIFIKACE JE SPECIFICKÁ

KOUČ: KVALIFIKACE JE SPECIFICKÁ

Los kvalifikace o Euroligu, kterou si Nymburk na konci října zahraje už popáté v řadě, přijal trenér Kestutis Kemzura s klidem. Ví, že jeho tým čeká v prvním kole velká síla, ale kvalifikační turnaj má svá specifika, která přinášejí častá překvapení.

O jedno se postaral v minulosti také Nymburk, když v roce 2011 vyřadil Chimki a byl jedno vítězství od Euroligy. Loni ve Vilniusu také nebyla nouze o překvapivé výsledky. I proto ani teď nepředstavuje Jeruzalém nezdolatelnou překážku, i když je zřejmé, koho určí sázkové kanceláře jako favorita.


„Momentálně není lehké hodnotit žádný tým z kvalifikace, protože v každém z nich stále probíhá proces utváření hráčského kádru,“ řekl na úvod hodnocení barcelonského losu Kestutis Kemzura. Ten ví, že oproti loňsku bude mít výhodu v tom, že u týmu bude již druhý rok.


„Samozřejmě, že v tomto ohledu to bude lepší. Budu začínat druhý rok, znám mnohem lépe zdejší prostředí, lidi ve vedení klubu, větší část týmu. Naopak hráči lépe znají mě, systém hry… To by nám mělo pomoci,“ uvedl kouč.


„O Hapoelu ale už víme, že přišel nový trenér z Haify. S tou jsme v minulé sezoně hráli dvakrát v Eurocupu, takže nám to napovídá, jaký herní styl můžeme čekat. Danny Franco je výborný kouč, který si umí dobře poskládat tým. To samé udělá i s Hapoelem. Předpokládám, že svou postaví hodně zkušený tým založený na solidní obraně,“ uvažoval litevský trenér, který by rád těžil z toho, že kvalifikaci často nevyhraje tým s největším rozpočtem


„Je to specifický turnaj. Každý zápas je rozhodující, jediná porážka znamená konec nadějím. Není druhá šance. Formát i termín turnaje na samém začátku sezony turnaje moc nenahrává favoritům a z toho se pokusíme vytěžit. Loni Oostende nečekaně vyřadilo Chimki Moskva, Rytas nebyl favorit a nakonec postoupil, když využil domácí prostředí. Chceme hrát, jak nejlépe dovedeme a jít krok za krokem, následovat situaci tak, jak se bude vyvíjet,“ řekl kouč.


Pořadatelství se letos ujalo Oostende, které loni zastavil ve finále právě Rytas. Letos už Belgičané nenechávají nic náhodě a pro postup do Euroligy dělají maximum, včetně toho, že se rozhodli zaplatit nemalý poplatek za možnost kvalifikaci pořádat. „Věří si, proto turnaj organizují, aby postoupili. Budou mít domácí prostředí a velkou podporu svých fanoušků, to udělá hodně,“ ví Kestutis Kemzura.


Ten by si přál, aby do Oostende vyrazili i fanoušci Nymburka. „Doufám, že s námi přijedou. Jejich podpora v hledišti je vždycky hodně znát. Pomohli by nám," dodal kouč.

 
vloženo: 11.07.2014 09:33 / přečteno: 9138x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.