O EUROLIGU S JERUZALÉMEM

O EUROLIGU S JERUZALÉMEM

Los kvalifikace o Euroligu v Barceloně ve čtvrtek určil, že soupeřem Nymburka v prvním kole bude izraelský tým Hapoel Jeruzalém. Vedení soutěže zároveň oznámilo, že hostitelem kvalifikačního turnaje bude belgické Oostende.

Podle nasazení bylo už dopředu jasné, že Nymburk bude ze třetího koše nalosován proti týmu z druhého koše. V něm byly Hapoel Jeruzalém a francouzský Asvel Lyon. Barcelonský los rozhodl, že ve svém úvodním zápase kvalifikace se český zástupce postaví proti Jeruzalému. V případě postupu by se Nymburk utkal s lepším z dvojice UNICS Kazaň – Stelmet Zielona Gora. O jedno místo v Eurolize budou usilovat také VEF Riga, Strasbourg a pořadatel kvalifikace Telenet Oostende.


„Jako každý rok jsme neočekávali, že by pro nás byl los lehký a to se potvrdilo. Víme, že cíl Jeruzaléma číslo jedna je dostat se do Euroligy, proto přes něj nebude lehké přejít. Pokud se nám to podaří, což si přejeme a uděláme pro to maximum, čekal by nás i v dalším kole velmi silný soupeř. Z dvojice Kazaň – Zielona Gora předpokládáme, že postoupí ruský tým,“ uvedl z Barcelony výkonný ředitel Nymburka Ondřej Šimeček.


S Jeruzalémem se Nymburk utkal dosud čtyřikrát a poměr vítězství a proher je vyrovnaný 2:2. V celkovém součtu je Nymburk o pár bodů lepší (315:309). Hapoel skončil v minulé sezoně v domácí lize v základní části na druhém místě. V semifinále však vypadl se třetí Haifou. V Eurocupu to dotáhl o patro výše než Nymburk, když skončil až ve čtvrtfinále s Nižnym Novgorodem.


Pořádání kvalifikace se ujal belgický tým z Oostende. Turnaj tam proběhne od 22. do 26 září. Nymburk tak pojede do známého prostředí. Naposledy tu hrál v rámci Eurocupu loni v říjnu v základní skupině Eurocupu.


V Barceloně se losovalo i složení základních skupin Euroligy. Vítěz kvalifikace byl přiřazen do skupiny A společně s týmy Real Madrid, Anadolu Efes Istanbul, Žalgiris Kaunas, Nižnyj Novgorod a Dinamo Banco Di Sardegna Sassari.

 
vloženo: 10.07.2014 14:57 / přečteno: 8136x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.