LOS KVALIFIKACE UŽ DNES

LOS KVALIFIKACE UŽ DNES

Nymburk se dnes dozví, s jakým soupeřem z dvojice Hapoel Jeruzalém a Asvel Lyon se utká v prvním kole kvalifikace o Euroligu. Rozhodne o tom los v Barceloně.

Český šampion byl na základě přiděleného koeficientu Euroligy nasazen do třetího koše. To znamená, že soupeř pro první kolo vzejde ze dvojice, kterou obsahuje druhý koš. V něm jsou dva výše zmiňované týmy.


„Nemá cenu spekulovat, koho bychom radši. Hodně záleží na tom, kde se bude kvalifikace hrát, což zatím nevíme. Stejně tak nevíme, koho budou mít oba týmy v kádru, protože jejich soupisky se stále tvoří. Jeruzalém navíc změnil trenéra, který přišel z Haify. Momentálně je jakákoliv prognóza těžká, navíc formát turnaje je nevyzpytatelný,“ uvedl nymburský kouč Kestutis Kemzura s tím, že jemu bude nejvíc záležet na tom, jak se připraví na kvalifikaci jeho tým.


V Barceloně se bude losovat ze čtyř košů. V každém budou dva týmy podle nasazení. Celky z prvního koše se budou párovat s těmi, co jsou ve čtvrtém. Z druhého koše pak vzejdou soupeři pro týmy ze třetího osudí.


I letos platí, že jakákoliv porážka v jakékoliv fázi kvalifikace znamená vyřazení. Pavouk turnaje nepřipouští opravy.  Do základní skupiny postoupí pouze jeden neporažený tým, který bude už dopředu znát své soupeře v Eurolize. Složení základních skupin se losuje v Barceloně rovněž ve čtvrtek.

 
vloženo: 10.07.2014 06:00 / přečteno: 7889x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.