EC: NYMBURK MÍŘÍ ZA POSTUPEM

EC: NYMBURK MÍŘÍ ZA POSTUPEM

Basketbalisté Nymburka si ve středu v Tipsport areně v Praze poradili s francouzským SLUC Nancy 89:80 a čtvrtým vítězstvím ve skupině C se výrazně přiblížili k postupu do další fáze Eurocupu. Svého soupeře přeskočili v tabulce na druhém místě. V druhém sobotním zápase porazila Sevilla Oldenburg 68:59.

Chodit na Nymburk do Tipsport arény se vyplácí. Všechny tři dramatické bitvy v této sezoně český zástupce v Eurocupu vyhrál a z haly v Holešovicích si udělal nedobytnou pevnost. Padl v ní Oldenburg v zápase, ve kterém Nymburk otáčel sedmnáctibodovou ztrátu, ve třetím prodloužení skončilo vítězné drama s Římem a naposledy si porážku odváží Nancy.


První poločas v nymburském podání navázal na to lepší, co tým Kestutise Kemzury v posledních zápasech předváděl, nepočítaje v to poslední čtvrtinu nedělního zápasu s Volgogradem. Nymburk zodpovědně bránil a snažil se znepříjemňovat život Adamsovi s Gladyrem, obávaným sniperům Nancy. I tak dali oba dohromady 17 bodů za první poločas a trefili tři trojky.


V útoku se Nymburku dařilo hlavně za tři body. Z perimetru se trefili hned čtyři hráči, z toho střídající Derek Raivio dvakrát ze dvou pokusů. Hodně energie vkládal do hry Darius Washington a Jiří Welsch a to na obou koncích palubovky. Sedmi doskoky pomohl centr Garrett Stutz. Kouč Kemzura po zkušenosti s Volgogradem, kdy v závěru viditelně došly síly, tentokrát točil širší rotaci.


Ve třetí čtvrtině to byly bodové příspěvky Petra Bendy, které pomáhaly držet Nymburku až dvanáctibodový náskok. Dvě trojky Adamse a Englishe rychle za sebou ale vrátily soupeře znovu do kontaktu. Další body Petra Bendy a Dariuse Washingtona však určily, že domácí šli do poslední desetiminutovky s osmibodovým náskokem.


I v ní Nymburk připustil rychlé snížení Nancy až na tři body, ale vyrovnání už ne. Naopak sám zase odskočil, v útoku se dařilo zakončovat rychlé brejky i podkošové situace. Obrana hrála ve vysoké intenzitě a se solidní agresivitou. Jediné s čím Nymburk bojoval, byl útočný doskok soupeře. Nancy ale druhé šance či třetí moc nevyužívalo.


Poslední čtvrtinu domácí zvládli výborně. Sice v ní dostali nejvíce bodů v celém zápase, jednadvacet, ale zejména Vojtovi Hrubanovi se dařilo bránit Adamse. Důležité body přidával Washington či Garrett Stutz, který dohrál zápas s double double za 12 bodů a 11 doskoků. Nymburk týmovým výkonem v útoku i v obraně dotáhl zápas do vítězného konce.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 19.11.2014 20:14 / přečteno: 8518x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.