EC: VE STŘEDU V PRAZE SE ZENITEM

EC: VE STŘEDU V PRAZE SE ZENITEM

Basketbalisté Nymburka zahájí ve středu svou cestu skupinou G mezi nejlepšími dvaatřiceti týmy letošního ročníku Eurocupu. Prvním soupeřem jim bude v pražské Tipsport areně ruský tým Zenit Petrohrad. Ačkoliv se jedná o první zápas ve skupině, může být klíčový. Začíná v 18.30.

Nymburskou skupinu spolu se Zenitem dále tvoří UNICS Kazaň a Štrasburk. Do osmifinále jdou dva týmy. Jeden favorit na postup ční nad ostatními. Je jím silná ruská Kazaň, která svou pouť tímto pohárovým ročníkem začínala v Eurolize a v Eurocupu obhajuje loňské finále. Na postup však myslí i zbylé tři týmy, Nymburk nevyjímaje.


„Pro nás je to velmi důležitý zápas hned na úvod skupiny, který se nakonec může ukázat jako jeden z rozhodujících. Jestli chceme postoupit, musíme především vyhrávat doma. Předpokládám, že o postup budeme bojovat hlavně s Petrohradem a Štrasburkem. Cokoli uhrajeme proti Kazani, bude něco navíc. Uhájit domácí palubovku proti Petrohradu je ten nejlepší způsob, jak dobře začít,“ uvažoval nymburský kouč Kestutis Kemzura.


Petrohrad je stejně jako Nymburk účastník VTB ligy. Oba týmy se spolu v této soutěži střetly na začátku sezony v zápase, jehož výsledek český tým do teď mrzí. Zenit na domácí palubovce vyrovnal až v poslední vteřině a v prodloužení pak vyhrál o čtyři body. „Teď je ale jiná situace, sezona pokročila a hraje se jiný zápas v jiné soutěži,“ naznačil trenér Kemzura, že středeční zápas nebere jako odvetu. Tím spíš, že Nymburk se s Petrohradem během měsíce utká hned třikrát. Kromě středy ještě dvakrát na začátku února v Eurocupu i ve VTB lize.


Jeho tým odehrál v neděli v Moskvě velmi dobré tři čtvrtiny proti Chimki. Bohužel hned ta první Nymburku nevyšla natolik, že ve zbytku zápasu proti favoritovi jen marně dotahoval. I tak litevskému kouči ale zápas ukázal několik pozitivních věcí. „Především vnitřní sílu týmu. Dokázali jsme najít cestu zpátky. Když ne vítězství, dokázali jsme si uhrát aspoň důležité sebevědomí pro zápas s Petrohradem. Cítíme, že forma jde nahoru a ve středu to chceme potvrdit,“ uvedl kouč, který zároveň pozval fanoušky na zápas.


„Rádi bychom v zádech pocítili silnou domácí podporu. Chtěl bych do Tipsport areny pozvat nejen naše věrné fanoušky Nymburka, ale i všechny příznivce basketbalu z Prahy i celé České republiky, kterou v Evropě reprezentujeme.“

 
vloženo: 05.01.2015 14:52 / přečteno: 8883x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.