NEČAS: NEHRAJU PROTI FANOUŠKŮM

NEČAS: NEHRAJU PROTI FANOUŠKŮM

Když naše družstvo hraje proti týmu, ve kterém nastupuje někdo z bývalých hráčů, rádim jim voláme a ptáme se na pár slov před utkáním. V Pardubicích je teď členem kádru Radek Nečas, a tak jsme neudělali výjimku.

Radek Nečas strávil v Nymburce dvě etapy své kariéry. Nejprve dva roky v letech 2003 až 2005 a pak šest let od 2008 do 2013. Získal s Nymburkem osm mistrovských titulů a osmkrát byl vítězem Českého poháru. Do Nymburka přišel z Pivovarny Laško a odešel pokaždé na dva roky do Prostějova. Teď je v Pardubicích. Šutys je pro nymburské fanoušky podobnou legendou jako Láďa Sokolovský nebo Pavel Beneš, jen s tím rozdílem, že Radek ještě pro Nymburk nepracuje.  

Hrát s Nymburkem je svátek, berete to také tak?

Podle současného systému to může být kromě play-off jediná možnost, jak se s Nymburkem potkat, tak z toho pohledu je to svátek. Jinak vlastní utkání je stejné jako proti jinému soupeři jen s tím, že Nymburk je tým, kterého se snaží každý soupeř porazit. Každý hráč případné vítězství nad Nymburkem nějak více užívá.

 

Hraje se proti Nymburku nějak jinak? 

Tady v Pardubicích jsou naše cíle v lize ty nejvyšší, tedy hrát finále. Proto do každého zápasu vstupujeme s pocitem „nutného“ vítězství, abychom směřovali svoje kroky k vytčenému cíli. Při utkání s Nymburkem svázanost povinného vítězství z hráčů spadne a mohou hrát uvolněněji.

 

Bereš osobně utkání s Nymburkem jako prestižní? Nymburští fanoušci Tě mají rádi a Ty teď hraješ proti nim…

Já nehraju proti nim, ale proti nymburským hráčům (usmívá se)… a pár jich v týmu z  našeho společného působení ještě zůstalo. Nebudu zastírat, že pocity hrát s Nymburkem jsou trochu jiné. Když jsme vás s Prostějovem vloni porazili, byla to docela velké euforie.

 

Nymburk neuspěl v evropském poháru, vy jste od porážky od Svitav další dva zápasy vysoko vyhráli. Promítne se taková nedávná zkušenost do dění na hřišti?

Myslím si, že nijak. Jeden zápas, byť byla prohra jakkoliv nepříjemná, je jen jeden zápas. Tým Nymburka svou sílu ukázal ve VTB lize, kde na úvod vyhrál skoro stejně zápasů jako vloni a předloni za celou sezonu. Jak vím z vlastní zkušenosti, že v Nymburce není čas se dlouho pitvat v prohraném zápase. Kluci se podívali na video, našli chyby, poučili se a jede se dál.

 

Při našich rozhovorech v době, kdy jsi hrál v Prostějově, se hovor stočil na Petra Bendu. Co bys mu vzkázal tentokrát z Pardubic?

Ať mě klidně nechá střílet… (smích)
 
Jak tomu máme rozumět?

To je taková soukromá záležitost mezi mnou, jím a Nenem (Ginzburg – pozn.)  (stále se směje)

 

Jsi rád, že Petr už není mezi marodnými hráči?

Jsem rád, že zranění z nároďáku, které si vyžádalo delší dobu rekonvalescence, než jsme čekali, je pryč. Petr je pro Nymburk stále jedním z klíčových hráčů. I v reprezentaci se ukázalo, že nepatří do starého železa. Zdá se, že si svoje železo promazal, vyměnil nějaké náhradní díly a hraje dál.

 
 
 
vloženo: 06.11.2015 12:48 / přečteno: 8227x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.