PO ROCE OPĚT PROHRÁVÁME V KNBL

PO ROCE OPĚT PROHRÁVÁME V KNBL

Třicet zápasů byla dlouhá série neporazitelnosti Nymburka v Kooperativa NBL, než ji po roce a osmi dnech utnuly Pardubice. V dramatickém zápase jsme nestačili na euforicky hrající Beksu, která na Dašické zvítězila 83:78.

V úvodu sezony perfektně vyladěný nymburský stroj se v listopadu zadrhl. V Pardubicích prohrál už druhý zápas v řadě. Domácí dokázali zvítězit i s 26 ztrátami. Poradili si i se skutečností, že dohrávali bez tří vyfaulovaných podkošových opor Kamila Švrdlíka, Radka Nečase a Josepha Walla. Radek Nečas do té doby stihl podat fantastický výkon. Řádil na obou koncích palubovky, sbíral důležité útočné doskoky a zapsal double double. Snahu Nymburka otočit zápas pak v rozhodujících chvílích zmařil trojkami zabiják Dušan Pandula.


Nymburský výkon opět postrádal říjnovou šťávu. I tak držel kouč Ronen Ginzburg v užší rotaci pouze sedm hráčů. Kolem deseti minut odehráli Pavel Houška a Chasson Randle. Tomu se vůbec nedařilo střelecky, za to měl jako jediný z hostů plusové skóre. Martin Kříž a také Martin Peterka měli v zápase jen epizodní tříminutové role.


Nymburk doplatil především na pouze 56 procentní exekuci trestných hodů (19/34) a 14 procentní trojky (3/22). Příliš je i 23 ztrát a 15 útočných doskoků domácích. Nymburk jich měl sice 18, ale Pardubice vytěžily z druhých šancí více (14/10). Více nadělovaly i z rychlých protiútoků (21/14). A v neposlední řadě zabíjely Nymburk trojkami v pravý čas (Pandula).


První koš zápasu dal v úvodu velmi produktivní centr Julian Vaughn, a jak se později ukázalo, bylo to na naposledy v zápase, co Nymburk vedl. Pardubice se Půlpánovou trojkou dostaly do vedení a později svůj náskok začaly navyšovat, zatímco hostující tým měl problém s množícími se ztrátami. Je na první poločas jich vyprodukoval 16. Pardubice tak první čtvrtinu vyhrály a to i přesto, že Vaughn v ní nastřílel 10 bodů. Tedy více než polovinu celkových bodů Nymburka v první čtvrtině, po které prohrával 24:19.


Ještě hůře bylo krátce po startu druhé části. Po trojce Walla a dvojce Kotase vedly Pardubice již o 10 bodů a ani je nijak neomezovalo, že jeden z jejich lídrů Půlpán se rychle dostal do problémů s fauly. Naopak domácí se snadno dostávali k míčům jak po ztrátách Nymburka, tak i po útočném doskoku, který jim přinesl několik snadných bodů.


Nymburk ale nástup Pardubic zachytil, pomohl si sedmibodovou šňůrou. Druhá polovina druhé části však opět patřila Pardubicím. Nebyly to šťastné minuty pro Vojtěcha Hrubana, který třikrát přišel o míč, což soupeř trestal. Krizové chvíle Vojta utnul až tříbodovou akcí. Kouč Ginzburg reagoval na nepříznivý vývoj time outem, po němž Nymburk přešel na zónu. To se vyplatilo i díky tomu, že dlouhé střely Pardubických nenacházely svůj cíl. Hosté tak do poločasu snížili na 42:40.


Druhý poločas zahájil svou druhou trojkou v zápase Wall, ale vzápětí si udělal čtvrtý faul. A po něm svůj třetí Švrdlík a tak měla podkošová osa Pardubic problém. Nymburk měl ale větší, opět mu unikalo skóre. První body ve druhém poločase dal až úspěšným nájezdem Petr Benda po čtyřech a půl minutách. I nadále měli ale hosté problém zkrotit pardubickou euforii. Po tříbodové akci skvěle hrajícího Radka Nečase se zrodil podruhé v zápase dvouciferný rozdíl.


Nymburk si vzal rychle čtyři body zpět po trefě Pavla Houšky a rychlém brejku Vojty Hrubana. Navíc si vzápětí udělal čtvrtý faul i Kamil Švrdlík a šel střídat. Místo něj se vrátil Radek Nečas, který si tak na lavičce odpočinul jen minimálně. Mezitím udělali hosté druhou sedmibodovou šňůru v zápase a prohrávali už jen o tři.


Jenže závěr patřil domácím. Nymburk srážely neproměněné šestky a mizerná trojková produkce. I když se postupně vyfaulovali Švrdlík, Nečas a Wall, získaly Pardubice důležité doskoky pouze s guardy na palubovce. Navíc začal řádit Pandula, který svými trojkami definitivně pohřbil naděje favorita v tomto zápase. Na to už Nymburk nenašel odpověď, i když opět bojoval až do posledních vteřin. Při letošním systému soutěže tak klesl v tabulce až na čtvrté místo. Již v neděli ho čeká další zápas, tentokrát ve VTB lize na palubovce Minsku.

 
vloženo: 06.11.2015 20:24 / přečteno: 8953x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.