DO MINSKU BRÁNIT GARRETTA

DO MINSKU BRÁNIT GARRETTA

Po sérii dvou porážek ve dvou různých soutěžích si Nymburk odjel spravit chuť do té třetí, kde má zatím sezonu parádně rozjetou. V Minsku proti Tsmoki bude tým Ronena Ginzburga hájit skvělé druhé místo v tabulce VTB ligy. Zápas vysílá přímým přenosem stanice NOVA Sport2. Poběží také na webových stránkách VTB ligy.

Běloruský tým sice patří k oblíbeným soupeřům Nymburka, vždyť s ním má bilanci 5-1, ale Minsk má sezonu také skvěle rozjetou. Tsmoki nakopla úvodní výhra v Kazani, následovalo jednobodové vítězství v Krasnojarsku a první porážka přišla až ve třetím kole s dosud suverénním Petrohradem. Z té se Minsk oklepal výhrou v Rize. Nebýt poslední domácí prohry s Volgogradem, byl by Minsk sousedem Nymburka v tabulce. I tak je ale na velmi slušném osmém místě.


Nelze však si nepovšimnout, že tým vedený minským rodákem Igorem Griszczukem doma ještě nevyhrál. „Jeho protějšek to ale jako výhodu nevidí, spíš naopak. „O to větší budou mít motivaci to před vlastními fanoušky konečně zlomit. Navíc pro nás to bude třetí zápas v pěti dnech, spojený s cestováním. To ale nemá být alibi před zápasem, jenom hodnotím naši výchozí pozici,“ lehce se pousmál Ronen Ginzburg.


Ten se ani moc nechtěl pouštět do rozboru soupeře. „Po dvou porážkách se teď musíme více obrátit do sebe. Minsk si určitě rozebereme, ale důležitější bude náš vlastní stav. Ono je to možná výhoda, že v neděli je další zápas. Není čas se porážkami s Aarhusem a s Pardubicemi zabývat. Nejdůležitější před Minskem bude si co nejvíce psychicky i fyzicky odpočinout, i když času je málo,“ uvedl kouč.


Jedno jméno ale padlo. Pro někoho možná trochu překvapivým lídrem Tsmoki je pětadvacetiletý dlouhán Garrett Stutz, který dal v pěti zápasech průměrně 18,2 bodu a je dosud šestým nejlepším střelcem celé soutěže. Americký pivot strávil minulou sezonu v Nymburce.


„Daří se mu, takže jedním z klíčů bude ho ubránit, nepustit k němu moc míčů, zejména z rukou Srba Branka Mirkoviče. Ten ale sám hodně skóruje, takže nás nečeká nic jednoduchého. To ale v žádném zápase VTB ligy,“ doplnil trenér Nymburka.

 
vloženo: 07.11.2015 16:47 / přečteno: 7495x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.