SVOBODA: S CHUTÍ JSME SI ZASTŘÍLELI

SVOBODA: S CHUTÍ JSME SI ZASTŘÍLELI

Po jednoznačně vyhraném zápase proti irskému týmu Hibernia Basketbal Dublin jsme posbírali pár pohledů na utkání od našich hráčů.

Matěj Svoboda

Od začátku jsme věděli, že zápas bude jen o našem přístupu k obraně a koncentraci v útoku. Myslím si, že od začátku jsme do utkání šli na sto procent a bylo to vidět i na výsledku. Po zkušenostech s dánským týmem jsme věděli, že něco musíme změnit. V něm jsme udělali příliš chyb a to nás stálo v konci vítězství.

Byl to zápas spíše o našem útoku (106 bodů) nebo obraně (45 bodů)?

Rozhodovalo se na obou dvou stranách. Měli jsme hodně otevřených střel po různých kombinacích, s chutí jsme si zastříleli. V obranné polovině jsme dokázali zabránit jednoduchým košům soupeře, jinak bychom je pod padesáti body neubránili.

Ty máš větší radost ze 106 nebo 45 bodů?

Já mám raději útok (smích), takže 106.

Pavel Houška
Hráli jsme dnes s papírovým outsiderem skupiny a myslím, že vítězství o 60 naplnilo očekávání všech – hráčů i diváků. Měli jsme v plánu jít do zápasu s plným nasazením a nepřipustit žádné drama. Pětačtyřicet bodů je skvělá vizitka obrany i přes možná menší dovednosti hráčů soupeře. Pozitivní bylo, že jsme měli velkou rotaci hráčů a že se hráči tolik neunavili.
Byl to letos nejjednodušší zápas?
Výsledkově ano. Soupeř nekladl v podstatě žádný velký odpor.
  
Vojtěch Hruban

Pro tým jako je Hibernia je to hlavně o sbírání zkušeností. Oni jsou rádi, že se mohou poměřit s týmy, které hrají standardně na nějakém evropském levelu. Byl to jednoznačný zápas, ve kterém bylo spousta hezkých akcí, a jsme rádi, pokud jsme svou hrou udrželi ve varu i fanoušky.

Tušili jste, že to bude až tak jednoduchý zápas?

My jsme si utkání udělali jednoduché tím, jak jsme do něj vstoupili. Věděli jsme, že to nebude ten nejtěžší zápas, protože soupeř ještě neprohrál o méně než 30 bodů.

 
Martin Kříž

My jsme soupeře nechtěli podcenit, na druhou stranu jsme věděli, že tým není tak kvalitní. Od začátku do konce jsme drželi zápas pod naší kontrolou, udávali jsme svoje tempo bez ohledu na snahy soupeře. Do zápasu se zapojili především ti hráči, kteří nedostávají ve VTB lize tolik minut, naopak hráči jako Vojta (Hruban) nebo Howie (Sant-Roos) si mohli odpočinout. Myslím, že to přivítaly obě strany, protože zítra večer odlétáme do Volgogradu a v sobotu hrajeme zápas ve VTB lize. S veškerým respektem k soupeři, kvalita byla na naší straně a tomu odpovídal i výsledek. My jsme se před zápasem hodně připravovali na jejich top střelce O’Reillyho, který nakonec byl pouze v roli trenéra. Sice by asi nedokázal zařídit vítězství svého týmu, ale možná by dali o pár bodů více.  

Co bylo naším největším benefitem?

Díky zkušenostem putoval míč hodně rychle z ruky, dokázali jsme výborně nacházet volné hráče v rychlém protiútoku. Právě z rychlého přechodu padalo docela dost bodů. Velký rozdíl třeba na rozehrávce byl v dovednostech a rychlosti.  

 
Petr Benda

Očekávali jsme jednodušší zápas, ale přeci jen tak vysoký rozdíl ve skóre asi ne. V předchozích dvou zápasech prohrávala Hibernia kolem třiceti bodů, a s námi ztratila dvojnásobek… Jaký bude mít zápas průběh a konečný výsledek bylo jasné už po pěti minutách, kdy jsme vedli o deset. Pokud hrajeme rychle dopředu, jsme těžko zastavitelní a pokud to drbeme na místě, má to soupeř výrazně lehčí v obraně.

Pomohl nám k našemu dnešnímu výkonu nepovedený zápas s Dány minulý týden, že jsme se třeba více soustředili?

Soupeři Bakken Bears a Hibernia nejsou srovnatelní. V průběhu dnešního zápasu jsme se nikdy nemuseli obávat o vítězství. Navíc zápas s Dány nám nevyšel vůbec na útočné polovině možná proto, že jsme nehráli tak rychle dopředu, nedávali jsme ani otevřené střely. V tomto smyslu nám minulé utkání pomohlo, abychom se více rozběhli. Věřím, že jsme si špatné období vybrali v minulém týdnu. Je dobře, že se v tom neutápíme ve více zápasech.  
 
vloženo: 12.11.2015 08:48 / přečteno: 8307x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.