ZÁPAS OČIMA HRÁČŮ

ZÁPAS OČIMA HRÁČŮ

Pohled na utkání proti Pardubicím očima hráčů, včetně Alexe Davis, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem zápasu.

Vojta Hruban

Dneska to bylo na doraz, protože jsme nechali Pardubice chytit a pak už není cesty zpět. Pardubice hrály dobře, bez známky nervozity, strachu a respektu. Dávaly střely, když potřebovaly a bylo těžké se dneska do zápasu vrátit. Nakonec se nám to podařilo a nějak jsme to dopinkali k vítězství.

Sledoval jsi poslední akci Pardubic s velkou nervozitou?

Ani nevím pořádně, jak to bylo. Celou dobu tam přede mnou přebíhal trenér a až když zakoukalo, ptal jsem se jak to dopadlo.

A byl jsi rád, viď…

Tak byl… na druhou stranu v české lize máme nahráno…, ale kdo by chtěl doma prohrávat. Je to nějaká série, kterou chceme udržet, ale jinak jedna prohra nic neřeší z hlediska postavení v tabulce. Horší je, že teď nehrajeme jako z partesu.

Dneska jsme propadali v soubojích o míč pod košem…

Pardubice byly dneska hodně agresivní, skoro bych řekl na úrovni Champions League. Chodily pod koš v pěti lidech, ale my jsme toho nedokázali využít k rychlým protiútokům. Jen v jednu chvíli, kdy to Martin Kříž valil dopředu. Ten dneska sehrál velkou roli, přestože na palubovce toho tolik neodehrál.

Jaké byly instrukce pro poslední útok – ubránit nebo je brzo dostat na šestky a mít poslední střelu?

Ubránit. Neměli tam tak špatné šestkaře, aby nedali ani jednu. Věřili jsme si, že to ubráníme a trochu se štěstím se to povedlo.

 
Jaromír Bohačík

Začali jsme vlažně a neslo se to s námi celý zápas, navíc Pardubice dneska hrály dobrý basket.

Šel jsi studený z lavičky na dvě důležité šestky. Tvářil ses „nezúčastněně“, jak to bylo uvnitř?
Možná jsme se tak tvářil, protože jsem je dal (smích). Jinak na lavičce se snažím být stále plně soustředěný, abych mohl v případě potřeby vyrazit.

Mohli jsme závěr sehrát lépe, když jsme vedli 85:80?

Asi mohli… My jsme se dneska nějak nemohli chytit v obraně. Ve druhém poločase jsme trochu pozměnili obranu a vypadala naše hra lépe.

Byla rozhodujícím momentem zápasu naše obrana?

Prohrávali jsme o pár bodů, dvakrát jsme ubránili, Martin (Kříž) z toho šel do rychlého protiútoku a dal dva „endvany“ za sebou. To nás nakoplo a začali jsme si víc věřit. Takže ano, obrana pomohla.

 
Radek Nečas

V posledních zápasech v lize dostal Nymburk hodně bodů a dneska se jen potvrdilo, že když se nám začalo dařit a jim ne, tak jsme byli lepším týmem.

Kde jsi viděl klíčový bod zápasu?

Náš výpadek ve třetí čtvrtině, kdy to šlo z deseti bodů na egal a Nymburk se dostal do zápasu, rozhodl. Nymburk jsme po celou dobu zápasu bránili tak, že jsme zastavili rychlý protiútok, aby nedávali jednoduché koše. V zápase rozhodovaly maličkosti a my na konci štěstí neměli.

Jaký byl úkol trenéra do vašeho posledního útoku?

Hrál na jednu střelu. Už jsme nechtěli dát Nymburku možnost útoku. Bylo vidět, že Nymburk nás taky nechtěl faulovat a věřil si v obraně. Bohužel my jsme ten koš nedali.

 
Martin Kříž

Dneska jsme měli na konci i trochu štěstí, třeba i při poslední střele Pardubic, kdy se míč převaloval na obroučce. Musíme začít hrát obranu jako před Vánoci. Při vší úctě k Pardubicím nás čeká v úterý daleko těžší zápas a rozhodující zápas, zda půjdeme nahoru nebo dolů.

 

Na úvod to bylo dobrý, ale pak jsme dostali nějaké snadné koše, špatně jsme komunikovali v obraně. Pardubice se chytly a držely. Ve druhém poločase jsme utáhli obranu a zlepšili přechod do rychlého protiútoku. Kromě štěstí na konci hrály důležitou roli i naše zkušenosti s vyhrocenými koncovkami.

 
 
Alex Davis

Bylo to tvoje nejtěžší utkání v české lize?!

Bylo, určitě. Začali jsme, z mého pohledu, trošku nesoustředěni. Pardubice jsou dobrý tým, naštěstí jsme se vzepřeli ve druhém poločase jako tým a došli si pro výhru.

Co bys řekl o svém dunku?

Hlavně musím poděkovat Genovi :), on mě viděl volného a věřil mi.. poté už to bylo na jen na mě, jak se se situací vypořádám.

Co se stalo rozhodujícím pro naší výhru?

To že jsme hráli více týmově, byli jsme na konci více agresivní v obraně.

Jaká čtvrtina byla podle tebe klíčová?

Myslím třetí čtvrtina, jelikož jsme začali více využívat rychlé protiútoky, které nám často vyhrávají celé utkání.

Proč se nám tolik nedařilo v rychlém protiútoku?

Protiútok začíná dobrým doskokem. Dali jsme jim někdy jednu i dvě další šance na zakončení, opět hlavně v prvním poločase. Proto jsme ve druhém poločase se snažili toto, co nejvíce eliminovat.

Pardubice měly hodně útočných doskoků.. Co se dělo pod košem, že měly tolik doskoků na útočné polovině?

To vám nepovím asi přesně. Spíše měli více štěstí na odražené míče a možná chodili na doskok více agresivněji a to hlavně v prvním poločase.

Když se podíváme na další zápas proti Avellinu, je pro nás lepší před takovémto utkáním hrát vyrovnanější zápas jako proti Pardubicím nebo by byla lepší výhra třeba o třicet?

Minulý zápas není podstatný. Nejdůležitější bude, abychom v úterý hráli svým tempem a nějak se nepřizpůsobovali hostům. Chodili rychle do protiútoků, výborně odehrát své v obraně a poté se můžeme těšit na výhru.

 
 
vloženo: 21.01.2018 10:49 / přečteno: 6939x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.