PLAY-OFF BCL JE PASSÉ

PLAY-OFF BCL JE PASSÉ

V Antwerpách jsme v posledních pěti minutách utkání definitivně pohřbili šanci na play-off Ligy mistrů. Po prohře 72:85 ztrácíme na čtvrté místo belgického celku tři body a máme s ním i horší bilanci vzájemných zápasů.

Domácí spasil náš střelecký kolaps v poslední čtvrtině. Úspěšnost střelby z pole v poslední čtvrtině byla pouhých 6,7%, z patnácti pokusů vyslaných na koš soupeře jsme trefili jen jednu trojku v poslední minutě, jedenáct dvoubodových pokusů obroučkou neprošlo. Jen z čáry trestných hodů jsme měli bilanci 4/4 a to na domácí střílející z pole s úspěšností 64% nemohlo stačit, i kdybychom měli náskok desetibodový. Rozhodil nás útočný faul Davise, po kterém musel povinně střídat? Nebo odpískaný lehký kontakt Bočiho při obraně Vanwijna? Nebo sporný aut pod naším košem, po kterém nám dal Tate trojku? Ať byla příčina jakákoliv, důsledek byl zcela evidentní. Domácí byli na koni a naše sebevědomí každý košem Antwerp zapadávalo hlouběji do bahna beznaděje.

 

Utkání jsme nezačali špatně. Po dvou fintách na perimetru, kdy Boči a Vojta nechali svého obránce vyskočit na naznačenou střelu a než dopadl, po dvou úderech míčem o zem zavěsili dvě dvojky. Z dálky se trefil Geno, další trojku přidal Boči a pak Boči dopravil míč do koše po dvou střelách s faulem. Než si náš nejlepší střelec udělal v sedmé minutě druhý faul a střídal, měl na svém kontě 13 bodů. Po dvou našich ztrátách se domácí dostali poprvé do vedení o pět bodů, ale do konce čtvrtiny jsme snížili na rozdíl jednoho koše. Střelba na koš v první čtvrtině byla excelentní - dvojky 9/7, trojky 4/2, TH 7/7. Ovšem ani domácí neztráceli krok a díky 3 ziskům navíc a třem útočným doskokům navíc byli pro podobně přesné střelbě bodově vpředu. Bodová přetahovaná pokračovala i ve druhé čtvrtině. Bohužel jsme neproměnili čtyři trestné hody, z čehož hned tři byly po sobě. Procento střelby se o mnoho nezhoršilo, ale na žádné velké vedení to nebylo. Nejvyšší náš náskok byl jen tři body a to poslední střelou, kterou vyslal Glenn Cosey v poslední sekundě prvního poločasu.

 

Druhý poločas jsme začali výborně. Nejprve se šikovně podél zadní lajny protáhl Boči, potom Krojc pohotově nadzdvihl přihrávku na pivota Baka. Cosey poslal v protiútoku dobrou přihrávku na Bočiho zaparkovaného v pravém rohu hřiště. Jeho trojka znamenala vedení 52:44. Bako mohutným dunkem, když prošel středem jako pán a trochu zchladil naše naděje. Antwerpy se po chvíli dotáhly na rozdíl čtyř bodů 50:54. Coseyho trojka a Davisův dunk po získaném míči znamenal stav 50:59. Mohli jsme vedení navýšit i na deset bodů, ale Mike Myers nedal ani jednu šestku. Tři naše pokusy minuly cíl a domácí proměnili dvě trojky. Rozdíl se scvrknul na dva body. Ani my jsme nezůstali pozadu a Geno dvěma trojkami zase trochu zvýšil naše naděje na úspěch. Škoda, že neproměnil z úplně volné pozice ještě jednu. Naše střelba z pole byla stále solidní, udržovali jsme ji nad 50%. Měli jsme hodně obranných doskoků a nepouštěli jsme soupeře ke druhé šanci.

 

Za vedení 65:59 jsme vstupovali do poslední čtvrtiny. Domácí nejprve proměnili jeden trestný hod, pak dali dvojku a nakonec trojku za clonou. My jsme docílili jen jeden airball. Stupňovaným připisováním bodů se Antwerpy dotáhly na remízu 65:65. Ještě jednou jsme se ujali vedení. Po zisku Coseyho se do rychlého protiútoku dostával Myers, kterého frustrovaný Donkor fauloval nesportovně. Mike dvě šestky proměnil. Domácí dali dva koše a vyrovnání zařídil opět Mike z čáry trestných hodů. Od stavu 69-69 čtyři minuty před koncem zápasu trefil už jen Martin Peterka trojku a o vzrušení se postaral Mike Myers, když při souboji o míč (4 ruce na míči) si po zápasnicku přehodil Kalinoskeho přes rameno na zem. V judu by to rozhodčí ocenili kladně, v basketbalu nesportovní chybou. Škoda jen, že si nevšimli, že Kalinoski po něm hodil míčem a že se na hrací ploše objevil „civil“ z lavičky hostů. Na pěstní souboj nedošlo, ale za nesportovní faul jsme zaplatili čtyřmi body.

 

„Dnes jsme špatně bránili a na konci jsme udělali příliš mnoho špatných rozhodnutí, které nás připravily o vítězství,“ řekl stručně na tiskové konferenci Jaromír Bohačík, který byl s 18 body nejlepším střelcem zápasu. „Hráli jsme jen prvních 35 minut, pak jsme ztratili koncentraci, začali dělat chyby a prohráli jsme,“ konstatoval také stručně Oren Amiel.

 

Body: Bako a Kalinoski oba 15, Sanders 14, Lee a Tate oba 13, Dudzinski a Donkor 5, Schoepen 3, Vanwijn 3 - Bohačík 18, Lawrence 12, Cosey a Myers po 8, Peterka 7, Wright, Hruban a Davis po 4, Pumprla 3, Kříž a Vyoral 2, střelba za 2 body: 34/19:39/16, trojky: 29/10:21/9, TH: 22/17:19/13, doskoky: 37:36, fauly: 18:23, ztráty: 11:16, zisky: 12:6, čtvrtiny: 29:27, 15:20, 15:18, 26:7 

 
vloženo: 15.01.2019 23:58 / přečteno: 5192x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.