SOKOL ŠLAPANICE NEMĚL ŠANCI

SOKOL ŠLAPANICE NEMĚL ŠANCI

Ve čtvrtečním utkání Českého poháru jsme v Brně podle očekávání porazili prvoligový tým Sokol Šlapanice vysoko 122:54 a pokračujeme do kola pátého.

Výsledek, při veškeré úctě k soupeři, byl daný již dopředu a zápas také skončil naším vysokým vítězstvím. Byli jsme po všech stránkách lepším týmem, ani na okamžik jsme nenechali soupeře přemýšlet o naději na vyrovnaný zápas. Na palubovce bylo vidět, v jaké rychlosti probíhá zápas v Kooperativa NBL a v jaké v soutěži jen o jeden level níže. Spousta rychlý protiútoků dusila domácí tým a díky nim skóre přibývalo v některých úsecích hodně rychle. Domácí neměli zpočátku velkou odvahu chodit do podkošové mlýnice, a tak náš koš často ostřelovali z dálky. Při mnohých střelách neměli čas na zamíření a míč se ani obroučky nedotkl.

 

Nicméně domácí si velice dobře chodili pro útočné doskoky. Nakonec jich za zápas dokázali započítat osmnáct, což bylo o 7 více, než měl Nymburk. Pochopitelně svou úlohu hrála úspěšnost střelby, která byla u domácího týmu výrazně nižší. Další statistický údaj o počtu ztrát také vypovídal, jaká obrana se v Brně hrála. Nymburských osm ztrát oproti devatenácti domácích je poměr, který také pomáhal rychlejšímu zvyšování našeho náskoku.

 

Domácí fanoušci, kterých se na Morendě sešlo docela dost, si zápas nenechalo zkazit naším výrazným vedením i vědomím, že žádný vyrovnaný zápas asi neuvidí. Hrdě odměnili potleskem každou akci svého týmu, která skončila košem. Pár decibelů přidali, když se domácím hráčům povedl nějaký ten blok nebo zisk či těžká střela v časové tísni. Aplaus sklidil i pokus o alley-oop svých hráčů, kterému k úspěšnému provedení mnoho nezbývalo. Na jejich reakcích bylo vidět, že se přišli basketbalem bavit, protože potleskem odměnili i některé akce našich hráčů, především těch mladších. Tleskalo se za stý bod našeho týmu, protože mu předcházelo pěkné uvolnění Martina Koláře po zadní lajně a efektní smečovaný koš. Pochvalnou reakci ochozů přinesla i poslední akce, při které Bryon Allen nahazoval na alley-oop opět Martinu Kolářovi. Koš přímo z nahození nebyl, ale Martin duchapřítomně odražený míč do koše uklidil.

 

Pokud by se hodnotilo potleskem, tak nejvyšší známku večera získal Bryon Allen za náš předposlední koš. Martin Kříž zachytil pod košem přihrávku soupeře a okamžitě poslal lob za posledního obránce Sokola. Tam už sprintoval Bryon. Kousek před košem si míč nahodil o desku a pak propálil míč obroučkou. To co lidé vídají v slam dunku při All Stars, tady viděli naživo v zápase.   

 

Jak už jsme naznačili, zápas se vyvíjel od počátku v náš prospěch. Po šesti minutách byl stav 9-16 a pak se na dlouhých osm minut domácí střelci zcela odmlčeli. Když se opět přihlásili ke slovu, svítilo na ukazateli skóre 9-40. Ani poté se náš stroj na body nezadřel, i když v posledních minutách druhé čtvrtiny jsme nechali domácím dát více bodů. Pravdou je, že ani jednou v zápase nedali domácí více než dva koše v řadě. K poločasové přestávce se odcházelo za stavu 24-58.

 

Do druhého poločasu opět na pět minut vyběhla základní sestava s Jiřím Welschem a Petrem Bendou, kterému hlas z hlediště připomněl už skoro zapomenutou přezdívku „Karel“. Že by tam byl nějaký pamětník a nebo snad sám legendární Miki Pospíšil? Bez ohledu dění v hledišti se na palubovce pokračovalo v nastoleném trendu první půle. Body stále častěji přibývaly do domácího koše a nakonec se diváci dočkali i stovky. To se stalo nějakých pět minut před koncem zápasu, a přesto se ještě podařilo nastřílet 122 bodů! Do zápasu zasáhli všichni přítomní, kromě Howarda Sant-Roose, ale minuty pobytu na palubovce byly rozděleny jinak než v utkání proti Arisu. Svou premiéru v mistrovském zápase si odbyl Martin Kolář, který nastřílel celkem 13 bodů a byl čtvrtým nejlepším střelcem našeho týmu. Ve čtvrté čtvrtině došlo k nevídané situaci. Na palubovku nastoupili v jeden okamžik všichni naši Martinové - Kříž, Peterka, Kolář… a sníh nepadal…

 

Body: Šebela 12, Truneček 9, Rotrekl 7, Šír 6, Vyroubal, Líčeník a Hilšer po 4, Pavličík, Milčák, Vaněk a Müller po 2 - Peterka 20, Simpson 16, Hruban 15, Kolář 13, Allen 11, Benda, Pumprla a Kříž po 10, Svoboda 9, Lawrence 8, střelba za 2 body: 53/20:52/34, trojky: 25/2:30/12, TH: 15/8:24/18, doskoky: 44:49, asistence 13:28, ztráty: 19:8, zisky: 3:15, fauly: 18:11, čtvrtiny: 9:29, 15:29, 15:28, 15:36

 
vloženo: 18.11.2016 00:01 / přečteno: 10080x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.