PRVNÍ OHLÉDNUTÍ ZA VTB LIGOU

PRVNÍ OHLÉDNUTÍ ZA VTB LIGOU

VTB liga pro nás skončila a jen souhra negativních okolností nás odsoudila ke konečnému sedmému místu ve skupině B.

Premiérovou účast ve VTB lize jsme zakončili na sedmém místě. Je to úspěch nebo neúspěch? Jako odpověď by se spíše hodilo: „Je to smůla.“ Od čtvrtého místa Lokomotivu Kubáň, které by znamenalo play-off, nás dělil jediný bod, a tak se jako klíčové jeví utkání právě proti tomuto týmu. Kdybychom nepromarnili třináctibodové vedení ve 26.minutě a dovedli utkání do vítězného konce o deset a více bodů, patřilo by mám 4.místo.  Také vítězství nad Azovmashem venku bylo v našich silách a posunulo by nás na 5.místo. I když jsme se umístili na sedmém místě, máme bodový rozdíl kladný a lepší než týmy na čtvrtém až šestém místě. Ve VTB lize jsme dokázali alespoň jednou porazit šest z našich osmi soupeřů. Dvě prohry jsme si připsali právě proti Lokomotivu a Azovmashi, ovšem dokázali jsme porazit i takové týmy jako CSKA Moskva, Spartak Petrohrad i Lietuvos Rytas (první tři týmy naší skupiny).

Závěrečná tabulka obou skupin (po kliknutí se zvětší)

 Tabulky VTB ligy

Podívejme se na několik týmových statistických dat, která jen potrhují naše dobré výkony ve VTB lize.

Kdybychom porovnali dosaženou valorizaci s ostatními družstvy, patřila by nám celkově osmá příčka. Ze skupiny jsou před námi jen CSKA a Rytas. V osmi zápasech jsme získali 1326 bodů, přičemž soupeři v zápasech proti nám posbírali jen 1277 valorizačních bodů. V úspěšnosti střelby za tři body jsme skončili jako druzí za UNICSem Kazaň (skupina A) a v počtu nastřílených trojek (138) jsme neměli konkurenci. Lehce pod průměrem jsme skončili v úspěšnosti střelby za 2 body i na doskoku.

Více najdete v následující tabulce
 Tabulka výkonnosti týmu VTB ligy
Nyní se ještě krátce podíváme na výkony jednotlivců.

Našim nejlepším střelcem se stal Tre Simmons. Na svém kontě má 246 bodů a to ho s průměrem 16,4 bodů na zápas zařadilo na druhé místo letošních tabulek a na sedmé místo v absolutním pořadí všech ročníků VTB ligy. Druhým a posledním dvouciferným střelcem je Lamayne Wilson s průměrem 11,63 mu patří 27.místo. Do deseti bodů na utkání chybí Pavlovi Pumprlovi jen sedm setin a to v žebříčku střelců letošního ročníku znamená 48.místo.

S doskokem si nejlépe poradil Lamayne Wilson, kterému za průměr 5,94 doskoků na zápas patří 12.místo. Petr Benda, náš druhý nejlepší doskakovač, se 5,07 doskoky skončil čtyřiadvacátý a Pavel Pumprla s 3,73 doskoky na zápas je šedesátý.

V královská disciplíně všestrannosti si nejlépe vedl Tre Simmons s 14,73 valorizačními body na zápas obsadil celkově 9.místo (v historickém pořadí je to 22.místo). Do první padesátky se vešel ještě dvacátý třetí Lamayn Wilson (12,44) a čtyřicátý sedmý Petr Benda (10,67).

 Individuální výkony hráčů v VTB lize

Další individuální výkony našich hráčů najdete v další tabulce. Sloupeček „5“ vypovídá, kolikrát byl hráč postaven do základní pětky.

 Individuální výkony nymburských hráčů
Na závěr ještě přehled všech zápasů skupiny B (domácí utkání příslušného týmu najdete v řádcích, venkovního ve sloupcích)
Přehled všech zápasů VTB ligy 2011/12 
 
vloženo: 19.03.2012 02:07 / přečteno: 9749x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.