ALEA IACTA EST

ALEA IACTA EST

Základní část VTB ligy zatáhla v pondělí vpodvečer svou oponu a kostky play-off jsou vrženy.

Co ukázala letošní základní část VTB ligy? Že ruské týmy šlapou a jejich úroveň se oproti loňsku ještě navýšila. Poslední dva týmy v obou skupinách získaly nakonec po třech vítězstvích. Výrazně se zlepšil tým VEF Riga, který v minulé sezoně skončil před branami play-off, letos bezpečně postoupil. Pokrok udělaly i dva nejvzdálenější týmy. Astana se letos do play-off probojovala, Jenisej zdvojnásobil počet vítězství a skončil těsně před branami vyřazovacích soubojů. Do play-off se nakonec neprobojoval loňský bronzový medailista Lietuvos Rytas. Možná se ani nečekalo druhé místo CSKA Moskva a především jeho dvě porážky s Kaunasem. Zrodily se i jiné překvapivé výsledky v naší skupině B. Připomeňme prohru CSKA v Novgorodu nebo prohru Kaunasu v Minsku.  


Podívejme se na tabulku a jednotlivé dvojice pro první kolo play-off.

Tabulka VTB po 18.kole

Devět vítězství a stejný počet porážek stačil v obou skupinách na účast v play-off. Z tuctu týmů postupujících do play-off je osm z Ruska (z devíti)! po jednom má Kazachstán, Ukrajina, Litva a Lotyšsko.  

V osmifinále (série na dvě vítězství) se utkají: VEF (Lotyšsko) – Astana (Kazachstán), Rudá křídla (Rusko) – Triumph (Rusko), Spartak (Rusko) – Nižnij Novgorod (Rusko), Lokomotiv Kubáň (Rusko) – Doněck (Ukrajina).

Nejvíce se domácího prostředí vážili v Kaunasu a Chimki, naopak si žádné vítězství z venkovních zápasů nepřivezly týmy Minsku a Zhořelce. Především ve skupině A platilo můj dům – můj hrad. I sedmý tým Lietuvos Rytas měl doma výrazně vyšší počet vyhraných zápasů než prohraných.

 

Naši hráči v podstatě zopakovali umístění dvě místa od konce, když nám nejvíce chyběla vítězství z domácí palubovky. V minulém roce jsme jich urvali šest, letos při vyšším počtu zápasů o jeden, pouze čtyři domácí výhry. Letos jsme nebyli tak nebezpeční v útoku a 1282 bodů byla čtvrtá nejhorší vizitka útočných snah ze všech dvaceti týmů. V průměru to bylo o pět bodů na zápas méně než vloni a byli jsme osmí z osmnácti. V obraně jsme v této sezoně inkasovali v každém zápase o pět bodů více než minulou a naše obranná snaha nás posunula až na třetí místo od konce. Prostupnou obranu měla i Riga, ale hráči z VEFu to anulovali největší útočnou snahou ze všech dvaceti týmů.    


zápasy Nymburka ve VTB lize


I když se možná zdálo, že velké problémy máme s lotyšským týmem VEF Riga, byl to jediný soupeř, kterého jsme přehráli v součtu bodů obou utkání. Dá se říct, že jsme neodehráli ani špatná utkání s oběma lídry naší skupiny Kaunasem a CSKA Moskva. Především na domácí palubovce jsme jim byli rovnocennými soupeři. Největší těžkosti nám přinesla střetnutí nakonec s šestým týmem po základní části Triumfem Ljubercy. Soupeři jsme nastříleli nejméně bodů a naopak jsme od něj nejvíce inkasovali.

 
 
 
vloženo: 26.03.2013 01:31 / přečteno: 7741x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.