DALŠÍ POSILOU JE RAŠID MAHALBAŠIČ

DALŠÍ POSILOU JE RAŠID MAHALBAŠIČ

Dalším letním příchodem a novou zahraniční akvizicí se stal dvaadvacetiletý Rakušan Rašid Mahalbašič. 211 cm vysoký slovinský rodák bosenského původu nastupuje na podkošových pozicích 4 a 5. Do Nymburka přichází z polského týmu Asseco Prokom Gdyně.

Mahalbašiče si do Nymburka přivedl nový litevský kouč Kestutis Kemzura, který mladého rakouského reprezentanta v uplynulé sezoně v Gdyni trénoval. „Pomohlo, že se známe. Vyhovuje mu můj styl trénování. Co vím, tak je rád, že naše spolupráce bude pokračovat. Určitě mu to ulehčilo jeho rozhodování o novém angažmá a vyjednávání tak byla pro obě strany jednodušší,“ řekl k nové posile Kemzura.


Podle litevského kouče ale o příchodu Mahalbašiče do Nymburka rozhodly především jeho hráčské schopnosti. „Je to talentovaný mladý hráč, pro Nymburk velice vhodný. Potřeboval by se zlepšit v obraně, ale to je v jeho věku normální a u nás na tom bude pracovat. Jinak je to na svoji výšku dobrý nahravač, jeho schopnosti však vynikají především pod košem. Myslím, že se bude velmi dobře doplňovat s Radoslavem Rančíkem,“ uvedl Kemzura.


Po stránce osobnostní je to velký dříč se skvělým přístupem k basketbalu. Chce na sobě pracovat a neustále se zlepšovat a to je pro tak mladého hráče to nejdůležitější,“ doplnil nymburský trenér.


Přes svůj nízký věk je Mahalbašič poměrně zkušeným evropským hráčem. Na nejvyšší úrovni začal hrát už v 16 letech v rakouském bundesligovém týmu Worthersee Piraten. V únoru 2010 byl na testech v Montepaschi Siena. Po sezoně však podepsal šestiletou smlouvu s Fenerbahce Ülker Istanbul.


Turecký klub ho posílal často na zkušenou. Mahalbašič tak během následujících dvou sezon hostoval v dalším tureckém týmu Tofas Bursa, chorvatském KK Split a slovinském Zlatorog Laško.


Pro sezonu 2012/2013 se stal oporou Gdyně, kde se udržel až do konce sezony i přesto, že dlouhodobě nejlepší polský klub s euroligovou A licencí postihly nemalé finanční problémy a musel se zbavit téměř všech cizinců.


Mahalbašič odehrál poslední rok v polské lize s průměrem 11 bodů a 6,8 doskoků na zápas. V Eurolize měl v deseti zápasech statistiky 9,8 bodů a 6,8 doskoků na zápas.

 
vloženo: 19.07.2013 14:16 / přečteno: 9893x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.