TRE SIMMONS SE VRACÍ

TRE SIMMONS SE VRACÍ

Po roční pauze se do známého prostředí ČEZ Basketball Nymburk vrací americký křídelník Tre Simmons, který uplynulou sezonu strávil v ruském týmu Krasnye Krylya Samara.

Simmons odehrál za Nymburk dvě sezony v letech 2010 – 2012. Je tak dvojnásobným českým mistrem, který patřil k hlavním oporám a k nejlepším střelcům týmu, na což přichází po roce navázat. Za sebou má vydařenou sezonu v Samaře, se kterou vyhrál pohár EuroChallenge a získal titul pro nejužitečnějšího hráče soutěže (MVP).

 

„Jsme velmi rádi, že se po roce opět střetnou naše profesní cesty s Tre Simmonsem, který v průběhu dvou sezon v našem týmu prokázal, že je vynikajícím hráčem. V minulé sezoně to potvrdil tím, že patřil mezi nejlepší hráče VTB ligy, což v obrovsky silné konkurenci této soutěže znamená opravdu hodně. Tre zná dobře náš klub, stejně tak dobře známe i my jeho. Věříme, že se nám podaří navázat na předchozí úspěšnou spolupráci,“ uvedl výkonný ředitel Nymburka Ondřej Šimeček.

 

Díky návratu do Nymburka si Simmons zahraje VTB ligu třetí sezonu v řadě. V té poslední se dostal se Samarou do čtvrtfinále, kde jeho tým podlehl pozdějšímu vítězi CSKA Moskva. Ve 24 utkáních měl průměr 15,5 bodu na zápas. Velmi podobná čísla měl také v ruské PBL, v poháru EuroChallenge a v předchozích dvou sezonách v Nymburce. To dokazuje, že Simmons ani po třicítce neubírá nic ze svých kvalit.

 

Mezi jeho hlavní přednosti patří kvalitní střelba, svou roli však zvládá dobře i v obraně. V útoku hráč na postu 2 nebo 3 zakončuje z ruzných pozic a situací. K jeho dalším devizám patří rychlé nohy.

 
Simmons se narodil a basketbalově vyrostl v Seattlu, hlavním městě státu Washington, kde hrál NCAA za univerzitní tým Huskies. Profesionální kariéru zahájil v roce 2005 za řecký PAOK Soluň. Později hrál na nejvyšší úrovni také ve Španělsku a Izraeli. Sezonu 2008/2009 strávil v euroligovém Maccabi Tel Aviv. Nejblíže k angažmá v NBA měl v rore 2006, kdy se účastnil předsezónního kempu Seattle Supersonics.
 
vloženo: 22.07.2013 11:35 / přečteno: 9506x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.