PROHRANÁ PŮLE, PAK JASNÁ VÝHRA

PROHRANÁ PŮLE, PAK JASNÁ VÝHRA

Nymburk porazil v předehrávce 22. Kola Mattoni NBL Qanto Tuři Svitavy 99:64 a dál zůstává neporažený na prvním místě tabulky domácí soutěže. Se srdnatě bojujícím soupeřem ale prohrál první poločas. Ten druhý však vyhrál o více než třicet bodů a v zápase na konec bez problémů zvítězil.

Domácí kouč Kestutis Kemzura už nasadil novou posilu Vlada Ilievskiho, za to Svitavy přijely do Nymburka bez podkošové opory Kenny Kornowskiho opory a s jasnou taktikou střílet z první volné pozice. Vycházelo jim to. Od začátku to tam padalo to tam Kylesovi, Sedlákovi, Macelovi nebo Teplému.


Nymburk po většinu prvního poločasu prohrával, nejvíce o deset bodů. Zejména křídlo Kyles během prvních dvou čtvrtin trefil osm ze třinácti pokusů z pole včetně tří trojek. Nymburk prohrál první polovinu 43:47 a to se za Svitavy netrefil ani jednou obávaný střelec Jiří Jelínek.


V šatně se ale domácí uklidnili a mírný náskok soupeře rychle stáhli. Po pěti minutách třetí čtvrtiny už vedli o deset bodů. Body přidávali oba bratři Rančíkové Vojtěch Hruban nebo Rašid Mahalbašič. Tři úspěšné trojky vypustil z rukou také Lukáš Palyza.


Nymburk také začal rychleji přistupovat k soupeři v obraně, kterému tak rychle klesalo procento úspěšnosti střelby z prvního poločasu. Nepřesné pokusy si domácí bez problémů doskakovali. Své umění začal také naznačovat Ilievski, který si v prvním zápase za nový tým připsal 6 bodů a 5 asistencí.


Za Nymburk nakonec nikdo střelecky vyloženě neexplodoval, ale v zápise najde hned pět hráčů dvojciferné číslo. Nejlepším střelcem týmu byl poprvé Martin Rančík se 16 body. O jeden bod víc měl na kontě nejlepší střelec zápasu Jakub Sedlák. Zajímavé číslo na doskoku měl Tomáš Pomikálek, který takto získal 7 míčů. Pětkrát doskočil Martin Rančík a trochu překvapivě také rozehrávač Thomas Massamba.

 
vloženo: 15.11.2013 18:54 / přečteno: 8316x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.