KOUČ: MÁME JEN NEJBLIŽŠÍ CÍLE

KOUČ: MÁME JEN NEJBLIŽŠÍ CÍLE

Poslední desítky vteřin vyrovnaného zápasu v Astaně měl nymburský kouč Kestutis Kemzura dobře zrežírované. Realizace už byla na hráčích, kteří takticky vedený závěr zápasu dokázali dotáhnout do vítězného konce. Téměř učebnicově pohlídaný náskok tří bodů přinesl Nymburku druhé důležité vítězství za sebou.

„Začátek byl dobrý, ale nedali jsme jednoduché koše. Nedávali jsme lehké lay upy a nepadaly nám tam ani volné střely z dálky. To byl důvod, proč jsme nebyli po první čtvrtině ve vedení. V té druhé jsme začali mít problémy v defenzívě. Pouštěli jsme soupeře ke snadným košům a nechali jsme ho jít po prvním poločase do vedení,“ zhodnotil kouč v rychlosti úvodních 20 minut zápasu.


„Po přestávce jsme přišli zpět z větší intenzitou naší obrany. Nevyvarovali jsme se chyb, ale naštěstí přišla naše bodová šnůra na konci třetí čtvrtiny, kterou se nám konečně podařilo vyrovnat,“ zmínil trenér Kemzura důležitý moment zápasu.


Nymburku totiž téměř celou třetí část marně dotahoval náskok, která se pohyboval v rozmezí pěti až osmi bodů. Co se mu za devět minut nepovedlo, pak v závěru smáznul během několika desítek vteřin, čímž si vytvořil dobrou výchozí pozici pro závěrečnou čtvrtinu. „Poslední části jsme pokračovali ve zlepšeném výkonu, dostali jsme se do mírného vedení, které jsme v závěru dokázali taktickou hrou udržet až do konce.“


Nebylo to ale tak jednoduché. Nymburk si musel projít všemi nástrahami dramatického závěru, kde sice tahal za delší konec, ale jediná chybička mohla znamenat ztrátu zápasu. Režisér v timeoutech i jeho herci na palubovce ale odvedli svou práci dobře. „Vedli jsme o tři body. Základ byl nedat jim šanci na trojku a raději zavčas faulovat. To se našim hráčům podařilo naplnit. V závěru dal Darius obě důležité šestky a tím definitivně rozhodl,“ měl radost trenér, který vyzdvihl i ostatní hráče.


Kromě Dariuse a jeho výkonu bych také zmínil příspěvek Petra Bendy. Svoje minuty využil dobře také Garrett Stutz, jehož body nás držely hlavně v prvním poločase. Jiří Welsch měl pět asistencí. Opět ale zahráli dobře všichni hráči. Každý přispěl svým dílem,“ chválil Kemzura.


Jeho tým jen po krátkém spánku zahájí v pondělí v půl čtvrté ráno kazašského času svůj přesun do Petrohradu. Tam ho čeká páté kolo Eurocupu, neboli další zápas s nožem na krku. Prohra znamená jistotu vyřazení z poháru. Výhra zachová naději na postup do play off.


„Jsme šťastní, že jsme vyhráli druhý zápas po sobě. V naší situaci si ale musíme dávat ty nejbližší cíle a tím je pokaždé jen další utkání. Teď nás čeká Petrohrad, který bude na své palubovce, počítám, těžší soupeř, než byla Astana. Sebevědomí se nám zvedá, ale víme, že k vítězství budeme potřebovat ještě lepší výkon,“ řekl závěrem kouč, než se po úspěšném dni odebral konečně do hotelové postele.

 
vloženo: 01.02.2015 20:46 / přečteno: 8604x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.