POSLEDNÍ CESTA DO RUSKA

POSLEDNÍ CESTA DO RUSKA

Už devětkrát cestoval Nymburk v této sezoně k zápasům VTB ligy do Ruska. Teď má před sebou poslední desátou návštěvu v této zemi. Cílovým městem je Krasnodar, kde sídlí silný Lokomotiv Kubáň, čtvrtfinalista letošního Eurocupu.

Krasnodar se v této sezoně probojoval v Rusku mezi absolutní špičku. Silně finančně zajištěný tým zle zatápěl už loni ve čtvrtfinále VTB ligy CSKA Moskva. Pozdějšímu vítězovi play off uštědřil ve vyřazovací části jediné dvě porážky. Mít lepší los, mohl se Lokomotiv už letos vyhřívat na výsluní Euroligy.


Jeho cesta vzhůru pokračuje i v této sezoně. Ve VTB lize zatím drží před play off výhodnou třetí pozici za oběma moskevskými giganty. V Eurocupu zůstal na štítě Kazaně ve čtvrtfinále, když si v odvetném zápase připsal jeden z mála letošních výpadků. Po výhře na palubovce Unicsu o devět bodů doma zkolaboval o jednadvacet. Mimochodem, s Kazaní má Lokomotiv téměř identickou halu pro 7500 diváků, ale to jen tak na okraj.


„Abychom neklesli opět ke dnu tabulky, potřebovali bychom ze zbývajících tří zápasů aspoň jednou vyhrát. Skutečnost je ale taková, že čelíme soupeřům z čela tabulky. Ani v jednom zápase nebudeme favorité. To nic ale nemění na tom, že se musíme o svou šanci porvat. Utkáním v Krasnodaru počínaje,“ řekl před poslední cestou do Ruska v této sezoně kouč Nymburka Kestutis Kemzura. Ve zbylých dvou zápasech přivítá jeho tým moskevské Chimki i Nižnyj Novgorod doma ve Sportovním centru.


„Budu hráče nabádat, aby vložili do zbývajících zápasů maximální úsilí, ale zároveň hráli uvolněně a s čistou hlavou. Nemáme co ztratit. Po zápase na CSKA jsme nebyli v nejlepším rozpoložení, ale výhra nad Krasnojarskem a dobrý výkon, který jsme podali, nám zase vrátilo trochu sebedůvěry. Určitě nejedeme do Krasnodaru s tím, že je to předem ztracený boj,“ dodal litevský kouč Nymburka.


Zápas začíná v 19.00 a přímým přenosem ho vysílí stanice SPORT 5.

 
vloženo: 14.04.2015 16:14 / přečteno: 8414x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.