MINI BASKET VÍKEND KEMP 2013

MINI BASKET VÍKEND KEMP 2013

O uplynulém víkendu se v Nymburce sešlo 114 dětí ročníků narození 2000-2006. Unikátní projekt pořádalo Basketbalové centrum mládeže (BCM) v Nymburce. Vedl ho šéftrenér BCM Michal Franěk společně s dalšími patnácti trenéry a osmi hráči.

Kromě Nymburka měli na kempu zastoupení také děti z Poděbrad, Sadské, Českého Brodu či Peček. Jádro velmi početné skupiny účastníků však tvořila především nymburská mládež, která svou oddaností a nadšením pro basketbal strhávala ostatní děti. Jak bylo zmíněno, BCM „dodalo“ patnáct trenérů a osm hráčů, kteří se snažili vytvořit pestrý program kempu a k tomu nezbytnou atmosféru přátelství a tolerance. Že se jim to dařilo, bylo na nadšení dětí hodně znát. Za odbornou připravenost a nadšení pro věc jim patří velký dík.

 

Akce by se neobešla bez vynikající spolupráce se ZŠ Komenského Nymburk, Gymnáziem Nymburk a Středním odborným učilištěm Nymburk. Kemp proběhl za podpory sekce minibasketbalu České basketbalové federace. V rámci něj proběhla mimo jiné propagace nadcházejícího Mistrovství světa U19.

 

Po odborné stránce byl obsah kempu zaměřen na běžecke a pohybové základy, na základy gymnastiky, obratnosti a koordinačních schopností dětí. Z basketbalovych činnosti jsme se zaměrili na herní činnosti jednotlivce. Nechyběl turnaj trojic a dovednostní soutěže.

 

„Víkendové kempy nejsou ve střední Evropě moc běžné, nenahrává jim hlavně nestandardní počasí. Jejich organizaci jsem si vyzkoušel před deseti lety, kdy měly velký úspěch v Praze pro městské a příměstské děti,“ srovnal víkendové kempy s ostatními typy kempů Michal Ježdík.

 

„Letos se mi tato myšlenka vrátila zpátky a udělali jsme první ročník. Důležitými faktory pro úspěšnost této organizační struktury jsou dobrý trenérský tým, kvalitní sportoviště a dobrá spolupráce se školami. Tím vším disponujeme a proto jsem věřil, že je to správná volba. V hlavě mám dvě verze pokračování pro příští školní rok,“ naznačil Michal Ježdík, že víkendová akce v Nymburce bude mít s největší pravděpodobností koncepční pokračování, které zajistí postupné rozšiřování zdravě se rozrůstající základny nymburského mládežnického basketbalu.


Basketbalový víkend se i díky vynikajícímu počasí podařil a vy se teď můžete podívat na více než tři stovky fotografií (link).

Společná fotografie (9,3 MB) ke stažení zde  
 
vloženo: 17.06.2013 06:47 / aktualizováno: 18.06.2013 21:42 / přečteno: 8758x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.