RADO: NYMBURK JE IDEÁLNÍ MÍSTO

RADO: NYMBURK JE IDEÁLNÍ MÍSTO


Rado Rančík potěšil fanoušky, klub i sebe a podepsal v Nymburce nový kontrakt na další dva roky. Může se tak těšit na nové spoluhráče, ale především na české jádro týmu, se kterým utvořil v minulé sezoně skvělou partu.

Jak jsi spokojený s novou smlouvou a jak probíhala jednání?

Jsem velmi spokojený. Kdybych veděl, že nebudu, ani bych to nepodepsal. Jednání probíhala jako obvykle. Nymburk mi předložil nabídku, něco jsme doladili a já ji přijal. Myslím, že spokojenost panuje na obou stranách, i proto je smlouva na dva roky. Doufám, že navážeme na spolupráci, která mezi námi probíhala v minulé sezoně i v předchozích letech.


Měl jsi nabídky ještě od jiných klubů?

V podstatě ne, protože mnoho klubu ještě hraje svoje soutěže nebo jsou těsně po jejich skončení. Abych řekl pravdu, tak jsem doufal, že mi Nymburk nabídku dá, protože je to super místo pro basketbal i rodinu a výchovu naší malé dcerky. Máme tu skvělé zázemí a je to kousek do Bratislavy. Nic jiného jsem ani nezvažoval.


Jak vnímáš fakt, že o tebe měl velký zájem i nový kouč Kestutis Kemzura?

Jsem rád, že měl o mě zájem. Hovořili jsme spolu telefonicky, trochu si popovídali a měl jsem z toho dobrý pocit. Těším se na spolupráci s ním.


Jaký bude podle tebe nový kouč?

Trenér má určitě svoje zkušenosti a kvality. Předpokládám, že bude stavět na agresivní obraně a rychlém přechodu do útoku. Bude vyžadovat stoprocentní přístup od hráčů a nebude trpět žádné ulejvání, ale to bych si já stejně nikdy nedovolil. Už jsem jednou trénoval pod litevským asistentem, ale pod hlavním koučem ještě ne. Přesto tuším, jaký basketbal a herní filosofii bude vyznávat. Bude to oproti předchozím trenérům změna a už se moc těším, jak konkrétně to bude probíhat.


Vyhovují sportovní cíle Nymburka tvým ambicím?

Kdo mě zná, tak ví, že chci pořád vyhrávat a mám vždy ty nejvyšší cíle. V tomhle mi Nymburk maximálně vyhovuje, protože naše ambice v tomto korespondují.


Jak se těšíš na kvalifikaci o Euroligu?

Beru to tak, že to budou zápasy jako každé jiné. Možná v nich půjde o víc, ale to bych si nechtěl připouštět, protože pak člověk akorát zbytečně znervózní. Připravím se na sto procent jako vždycky a uvidíme, jak to dopadne. Každopádně se těším, protože soupeři budou velmi kvalitní.


Z cizinců zřejmě zůstáváš v týmu jediný, jinak se tým zřejmě obmění. Jak se těšíš na nové spoluhráče?

Zatím nevím, kdo to bude, ale na změny jsem zvyklý. Je normální, že přicházejí noví hráči. Sám jsem také často měnil působiště. Je dobře, že zůstali čeští chalani, na které se těším. Zahraniční hráči se budou muset přizpůsobit, ale stejně tak se všichni budeme muset přizpůsobit novému trenérovi a jeho filosofii. Jak už jsem řekl, je jasné, že se hodně těším na české kluky, kteří zůstávají. Už jsme si psali a řekli pár fórků, podobně, jako to vždycky probíhá v šatně. Máme tu super kolektiv a jsem rád, že budu nadále jeho součástí.


Už sis přečetl pozitivní ohlasy našich fanoušků na tvůj podpis?

Ani nevím, co fanoušci psali, ještě jsem si to přečíst nestihl. Každopádně jestli byly ohlasy pozitivní, můžu jenom poděkovat. Těším se na ně a na novou sezonu v Nymburku. Do té doby hezké léto všem.

 
vloženo: 21.06.2013 13:46 / přečteno: 8580x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.