WELSCHŮV SPECIÁLNÍ PRVNÍ TITUL

WELSCHŮV SPECIÁLNÍ PRVNÍ TITUL

Jirka Welsch je v kádru Nymburka jedním z nejproslulejších hráčů. Svou slávu si vybudoval hlavně tím, že jako druhý Čech v historii hrál slavnou NBA. Nyní své bohaté zkušenosti předává u nás v Nymburce a hodily se i při zisku 10. titulu.

Paradoxní je, že ačkoliv je Jiří historicky jedním z nejlepších českých basketbalistů, získal letos svůj první mistrovský titul. Proto má pro něj tento úspěch zvláštní a symbolickou příchuť. „Titul je pro mě speciální věc, protože je to vítězství v soutěži a zemi, kde jsem se narodil, basketbalově vyrůstal a kam jsem se po 12 letech vrátil,“ uvedl hráč, který v NBA zanechal nejhlubší otisk ve slavném Bostonu Celtics.

Do Nymburka ale loni na podzim nepřišel kariéru pouze „dohrát“. Sám to vnímá tak, že přišel za novou výzvou. „Bylo to tak, když jsem v říjnu přicházel a stejné je to i dnes v mém, dá se říct, pokročilejším stádiu basketbalové kariéry. Nymburk je klub, který má ambice i po deseti titulech. Po několika úspěšných sezonách v Eurocupu a evropských soutěžích má stále chuť se posouvat výš a moje motivace je se na této ambici podílet a podpořit ji.“ Jiří tak možná trochu nevědomky nastínil, že pomáhá našemu klubu v důležitých časech. Jeho zkušenosti a schopnosti se dobře hodí jako vítaná pomoc v přechodu z jedné éry do další. „Z tohoto pohledu jsem se na to nedíval, ale možná to tak může být. Za svoji kariéru jsem prošel různá basketbalová prostředí ať v Evropě nebo v Americe. Mám zkušenosti, kterými můžu pomoc jak na hřišti, tak i mimo něj,“ zamyslel se v rozhovoru po konci sezony.


Mnoho zkušeností má i s Euroligou. V roce 2007 byl v této soutěži třetí v dresu Malagy. Nejprestižnější evropskou basketbalovou soutěž ale ve svých myšlenkách neopustil ani po příchodu do Nymburka.


„O tom nepochybujte. Dostat se tam znovu, ale v českém týmu, je jeden z hlavních cílů, proč jsem sem přišel a budu pro něj dál pracovat. „Přeju klubu, aby měl pořád takovou tu dravost a ambicioznost. Lidé, když něčeho dosáhnou, mají občas tendenci usnout na vavřínech a ztratit motivaci. To neplatí o Nymburce, tady je ambice neustále posouvat klub pořád velká,“ zhodnotil Jiří.„Samozřejmě to začíná panem Janstou jako prezidentem a hlavním představitelem klubu, za kterým tu všichni jdou. Možná si to někdo z basketbalové veřejnosti nemyslí, ale Nymburk basketbal v Česku obrovským způsobem popularizuje. Zároveň popularizuje český basketbal v Evropě. Přivádí sem velké kluby, které by sem jinak hrát nepřijely,“ řekl Welsch, který už se těší, co přinese další sezona.

 
vloženo: 18.06.2013 00:01 / přečteno: 8320x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.