PŘICHÁZÍ SCOTTIE REYNOLDS

PŘICHÁZÍ SCOTTIE REYNOLDS


Novou posilou ČEZ Basketball Nymburk se stal šestadvacetiletý americký rozehrávač Scottie Reynolds. 188 cm vysoký rodák z Alabamy příchází do týmu desetinásobného českého šampiona z italského klubu Serie A Enel Brindisi.

Reynolds je komplexním hráčem, který se nejlépe cítí na rozehrávce. Dobře se však dokáže uplatnit i na pozici malého křídla, k čemuž ho předurčuje kvalitní střelba. Výbušného hráče s tahem na koš zdobí také úspěšnost střelby za tři body. Ve svém posledním působišti v Itálii trefil v sezoně 2012/2013 41,3% tříbodových pokusů. Úspěšnost střelby z pole měl 57% a zaznamenal 11,7 bodů na zápas. K tomu přidal 5,4 asistencí a 3,4 doskoků.


Reynolds má a sebou úspěšnou kariéru v americkém středoškolském a univerzitním systému, kterou strávil ve Virginii. Svůj tým Herndon Hornets dovedl v sezoně 2005/2006 do státního finále. Až do roku 2010 hrál za univerzitní tým Villanova Wildcats v NCAA, kde posbíral několik individuálních ocenění. Tím největším bylo jmenování do NCAA All-American týmu v roce 2010.


V NBA podepsal smlouvy s týmy Phoenix Suns a Utah Jazz. Kromě Itálie hrál basketbal také v Turecku, na Filipínách a v Dominikánské republice.


„Scottie je velmi univerzální. Je schopný sám vyhrávat zápasy, což je přesně ten typ, kterého potřebujeme. Umí najít volné spoluhráče nebo sám zakončit. Ve svém věku je stále považovaný za mladého hráče, přitom na hřišti výborně zvláda roli vůdce týmu. Ve Spojených státech byl oporou uznávané univerzity. Do Nymburka přichází s tím, aby pomohl klub posunout se na vyšší úroveň. Počítám s ním především na pozici jedna, ale podle potřeby ho budu využívat i na dvojce,“ řekl o nové posile litevský kouč Kestutis Kemzura.


Photo: Streeter Lecka/Getty Images

 
vloženo: 16.07.2013 16:23 / přečteno: 10345x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.