CHASSON VZPOMÍNÁ NA NYMBURK

CHASSON VZPOMÍNÁ NA NYMBURK

Naši současní hráči se připravují na vyvrcholení ligové soutěže Kooperativa NBL, náš bývalý hráč Chasson RANDLE se v Bělehradě připravuje na svůj klubový vrchol v Eurolize, kde hájí barvy Realu Madrid.

V srbské metropoli ho při tréninku španělského zaměstnavatele našel David Šváb (ČTK) a položi má pár otázek.

 
Chasson Randle - Real Madrid
Jak se těšíš na své první Final Four?

Je to skvělé a snažím se užít si každou chvilku. Jsem tu se skvělým týmem, uvidíme, jak to dopadne, ale každopádně jsem nadšený.

 
Vzpomínáš na Nymburk, na Tvoje první evropské angažmá?

Hrozně rád. Doba, kterou jsem tam strávil, byla skvělá. Dostal jsme tam první velkou šanci ukázat svůj talent, získali jsme titul a byla tam skvělá parta kluků v čele s Jirkou Welschem. Hodně mi pomohli k tomu, abych se stal hráčem, kterým jsem nyní.

 

Takže to pro tebe byla důležitá část kariéry, ve které už si stihl i NBA a teď Final Four Euroligy?

Rozhodně. Byla to má první zkušenost s profesionálním basketbalem. Nymburk mi pomohl vyrůst a za to mu děkuji. Trenér Ronen Ginzburg mě zasvětil do evropského stylu hry, pomohl mi zlepšit pick and roll a byl ke mně vždy upřímný a starostlivý. Prý bude i tady v Bělehradu, tak doufám, že se s ním potkám.

 
Po Nymburku přišla NBA, jaká to byla zkušenost?

Dostat se do NBA je splněný sen, který jsme měl už jako dítě. Zahrát si za Philadelphii a New York bylo neskutečné a pro mě skvělá zkušenost.

 

A byla šance zůstat v NBA, nebo si zvolil návrat do Evropy, aby jsi měl více minut?

Přišla nabídka z Realu, která pro mě byla dobrá. Dostal jsme se do dobré situace. Jsem ve skvělé organizaci, ve skvělém klubu, se kterým mám šanci hrát o tituly. A to chceme potvrdit i tady na Final Four. Teď nás čeká CSKA Moskva, což je skvělý tým, hodně fyzický, který ale má vynikající střelce. Bude to těžká výzva, ale my jsme připraveni. Musíme zastavit Rodrígueze a De Cola, což je i můj úkol.

 Chasson Randle - Real Madrid


Chasson Randle odehrál v Nymburce 65 zápasů – třiatřicet ve VTB lize, 20 v NBL a 12 ve FIBA Europe Cupu. Na palubovce trávil průměrně 20 minut bez ohledu na soutěž. Nymburský guard zatížil konto soupeřů celkem 832 body. Nejvíce jich nastřílel týmům z VTB ligy – 383 (11,6 b./z), ale nejproduktivnější na jedno utkání byl pochopitelně v NBL, kde jeho 305 bodů dávalo průměr 15,3 bodů na zápas. Chasson nebyl žádný čahoun, ale jeho smeče bavili fanoušky možná více než dunky podkošových hráčů.
 Chasson Randle - ČEZ Basketball Nymburk
 
vloženo: 18.05.2018 13:25 / přečteno: 6907x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.