TISKOVÁ ZPRÁVA - ALEX DAVIS

TISKOVÁ ZPRÁVA - ALEX DAVIS

Patnáctinásobný mistr České republiky a účastník Basketball Champions League se dohodl na prodloužení kontraktu s dalším hráčem minulého úspěšného kádru, pivotem Alexem Davisem.

Alex Davis přišel do Nymburka v průběhu minulé sezony v prosinci na pozici čtyři nebo pět, která právě v minulé sezoně trpěla velkou fluktuací. Teprve příchodem Alexe se změny v podkošovém prostoru definitivně uzavřely. Že Alex trenéry přesvědčil o svých kvalitách svědčí i to, že s hráčem podepsalo vedení klubu smlouvu do roku 2020.


„Jsem opravdu rád, že se naše cesty s Alexem nerozešly. Vidíme v něm velký potenciál a myslíme si, že nám může ukázat ještě mnohem více než v minulé sezoně, do které naskočil až v jejím průběhu. Alex je nejen dobrý hráč, ale je i velkou osobností, se kterou je radost spolupracovat,“ řekl na adresu Alexe Davise trenér Oren Amiel.

Alex přišel do Nymburka z bulharského týmu nejvyšší soutěže BC Beroe Stara Zagora, když ještě na začátku sezony pomohl Beroe vyhrát v bulharský Superpohár. Před premiérovým angažmá v Evropě Alex Davis odehrál od roku 2013 dva roky v NCAA a poté dva roky v prestižní americké D-league, která je po NBA nejkvalitnější soutěži v Americe.


Alex Davis stihl v minulé sezoně odehrát v Kooperativa NBL 32 zápasů, ve kterých nastřílel 260 bodů. Dále získal pod košem soupeře 53 míčů a přesně dvojnásobek pod vlastním košem. V evropské Lize mistrů si v osmi zápasech zapsal 39 bodů a 19 doskoků. Více než polovinu bodů (20) nastřílel v Athénách pozdějšímu vítězi AEK a zasloužil se největší měrou o výhru Nymburka v Řecku.

 
vloženo: 16.07.2018 12:31 / přečteno: 7360x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.