PRVNÍ OPRAVDOVÝ NOVÁČEK

PRVNÍ OPRAVDOVÝ NOVÁČEK

K devítce hráčů, kteří v Nymburce pokračují od loňska, přichází na pozici nižšího křídla šestadvacetiletý 193 centimetrů vysoký střelec Albert James English III.  

Tak jako většina amerických basketbalistů i A. J. English absolvoval universitu a při studiu byl členem basketbalového týmu v universitní soutěži NCAA. A.J. absolvoval newyorskou universitu Iona a v ní odehrál první divizi NCAA. V posledních třech letech jeho působení na universitě, tedy v letech 2013 až 2016, se zdejší basketbalový tým pohyboval na špici Atlantické divize I.


A.J. English III


Po absolvování university v roce 2016 si A.J.English vyzkoušel několik zápasů v Summer League za Golden State Warriors, ale jeho první profesionální štací byl italský tým nejvyšší soutěže Enel Basket Brindisi. Po osmi zápasech se přesunul do Německa do týmu Fraport Skyliners Frankfurt, kde sezonu dohrál. V Bundeslize se mu dařilo, se 17,6 body na zápas byl třetím nejlepším ligovým střelcem. V šesti zápasech BCL nastřílel 13,8 bodů, získal 4,2 doskoků a 3 asistence na zápas. V sezoně 2016/17 si tak mohl zahrát i proti Nymburku, ale v prvním utkání ještě ve Frankfurtu nebyl a do odvety ještě nemohl krátce po přestupu nenastoupit.


A.J. English III


V minulém roce prošel A.J. English III třemi kluby. Úvodní krátkou epizodu ve francouzském Limoges vyměnil za návrat do Frankfurtu, kde nastoupil v devíti zápasech Bundesligy a od února 2018 se stal spoluhráčem Patrika Audy v polském Rosa Radom. V polské lize nastoupil v 15 zápasech, ve kterých nastřílel 17,5 bodů, ke kterým přidal ještě 3,5 doskoků a 2,9 asistencí na zápas.


A.J. English III


„My sledujeme AJ od jeho odchodu z university a věříme, že pro nás bude dobrou volbou. English je pravý střelec disponující pestrou paletou zakončení. Vzhledem k tomu, že může nastoupit na pozicích tři, dva i jedna, je pro nás velice flexibilní pro nasazení v různých sestavách. U našeho nového hráče nás zaujalo, s jakým obrovským množstvím emocí hraje a to je vlastnost, kterou v našem týmu oceňujeme,“ řekl k nové posile trenér Oren Amiel.  


Na Facebooku najdete video jeho střeleckých schopností. 

 
vloženo: 26.07.2018 11:15 / přečteno: 6881x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.