S VTB LIGOU SE LOUČÍME PROHROU

S VTB LIGOU SE LOUČÍME PROHROU

Poslední zápas sezony na mezinárodní scéně pro nás neskončil dobře. S VTB ligou jsme se rozloučili porážkou v Minsku 71:63.

V posledním zápase VTB ligy proti lepšícímu se týmu z Minsku, který svým vítězstvím zachránil příslušnost ve VTB lize i pro příští sezonu, jsme se museli obejít bez Jirky Welsche. Ten ulehl s horečkami ještě před odletem do Běloruska. 
 

V zápase jsme vedli pouze jednou na samém začátku za stavu 2:0. Rozhodla třetí čtvrtina, ve které jsme nechali jít Cmoki do rozhodujícího náskoku. Kromě špatné obrany a útočných doskoků soupeře nás trápila i vlastní střelba. Proměnili jsme pouze 13 ze 42 pokusů. Při domácích však v několika případech stálo štěstí. Naše obrana dokázala více než dvacet vteřin držet soupeře mimo vhodnou střeleckou pozici, ale pak přišla buď drobná chyba našich hráčů nebo se domácí trefili ze zoufalé pozice. A takové koše domácím přidávaly sebevědomí a nám ubíraly síly v obraně. 

 

Už začátek nebyl ideální. Po sérii úvodních střeleckých nezdarů a nedůsledností v obraně si vzal kouč Ginzburg první time out a upozornil své hráče dost hlasitě zejména na vysoké množství útočných doskoků soupeře. Efevberha to pak vzal na sebe a dvěma pokusy z dálky v rychlém sledu vyrovnal. Přesto Minsk zakončil první čtvrtinu s mírným náskokem 16:13 hlavně zásluhou dalších doskoků pod naším košem.

 

I ve druhé části se nás držela střelecká nepřesnost a ani obrana se nezpevnila podle trenérových představ. Úplně volný Pustahvar proměnil trojku a následoval další nymburský time out. Ginzburg už při něm pořádně zvedl hlas. „Tohle není žádná obrana,“ křičel na hráče.

 

Naštěstí ani střelecká úspěšnost Minsku nebyla nijak závratná, proto jsme se drželi pořád na dostřel. Po Rančíkově parádní akci už bylo srovnáno. Rado se nádherně obtočil kolem dvou bránících hráčů a donesl míč do koše. Na tabuli svítil stav 26:26.

 

Jenže pak se naše obrana zase trestuhodně rozpadla. Tři lehké koše za sebou a Minsk opět mířil do trháku. Naštěstí ho zastavila Carterova trojka a především pak klakson oznamující konec druhé čtvrtiny. Do šaten se šlo za stavu 36:31 pro domácí.

 

Bohužel i po přestávce pokračoval minský festival v donášení lehkých košů. Třeba Uljanko se mohl dvakrát za sebou divit, jak snadno skóroval. Najednou byl náskok domácích šestnáctibodový. Kromě prostupné obrany k tomu přispěla i pokračující špatná střelba a několik zbytečných ztrát v útoku. Rychlých akcí jako těch, po které zakončoval smečí Pomikálek, bylo jako šafránu. I proto jsme za tři čtvrtiny nastříleli pouhých 42 bodů.

 

Ještě ale nebylo nic ztraceno. Houška trefil na úvod poslední části parádní trojku a náskok Minsku se smrskl na devět bodů. Jenže následovaly dvě rychlé trojky na druhé straně. Po nich už jsme se soupeři nedokázali až do konce přiblížit natolik, abychom pomýšleli na zdramatizování zápasu. Poslední zápas VTB ligy skončil nezdarem.

 
vloženo: 24.03.2013 17:29 / přečteno: 8172x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.