DERBY SE ZVLÁŠTNÍM NÁBOJEM

DERBY SE ZVLÁŠTNÍM NÁBOJEM

Úterní polabské derby s nováčkem Kooperativa NBL Královskými Sokoly z Hradec Králové zakončí sérii čtyř domácích přípravných zápasů. Hraje se od 16:30 a na další domácí zápas přijdou naši fanoušci až 3. října na premiéru NBL s Opavou.

Zápas bude mít zajímavý náboj. V jeden okamžik se budou moci na palubovce potkat tři bývalí hráči naší Akademie. Na straně Hradce Martin Kolář a Jan Mráz, na domácí straně Filip Novotný. „Bude to asi poprvé, co nastoupím v zápase proti Nymburku,“ zapátral v paměti Martin Kolář. „Proti nám nastoupí dva mí spoluhráči z loňské sezóny, takže o motivaci v tomto přípravném zápase nebude nouze,“ ví zase Filip Novotný a je si vědom, že se se svým loňským parťákem potká v obraně: „Je dost možné, že v průběhu zápasu dojde na vzájemné bránění právě s Mártym, který tuto sezonu hostuje do Hradce.“ „Já bych nejraději bránil Péťu (Benda), ale to mi asi nevyjde,“ směje se Kolář.
 

Za náš tým opět nastoupí čtyři dorostenci a počet hráčů z Akademie se tedy ještě navýší. „Z těch mladších znám jen Filipa, který se mnou hrál dlouho. Ale možná ještě více znám Gena a Petra. Mám obavy, abych nepřihrál jim, bývalým spoluhráčům,“ obává se naoko Martin Kolář, který to bude mít ze všech hradeckých hráčů na zápas nejblíže. „Dopoledne musím do Hradce na trénink, po něm pojedu domů a pak se ke spoluhráčům připojím až v Nymburce a po zápase do Hradce také nepojedu,“ má jasno Martin. „Že bych zaparkoval za závorou klubového parkoviště?“ uvažuje ještě nahlas.    

 

Oba dva týmy byly v minulých přípravných zápasech v celkovém součtu úspěšnější. My jsme ze tří vyhráli dva, Hradec z pěti tři. „Mělo by to být, doufejme, o něco klidnější než zápas se Zelenou Horou, hned ze začátku budeme chtít na Hradec vlétnout a vytvořit si náskok, aby se nám pak hrálo lépe. Hra tohoto týmu pro mě není úplně cizí, několikrát jsme se utkali v minulých sezónách v první lize, dále pak pocházím právě kousek od Hradce Králové a hodně kluků tam znám. Hradec přivedl kvalitní a zkušené posily a rozhodně je nemůžeme v této sezóně podceňovat, určitě mohou překvapit. Věřím, že z tohoto zápasu odejdeme jako vítězové a podaří se nám opět zlepšit náš výkon,“ plánuje Filip Novotný.

 

Nováček z Hradce Králové, který bude hrát pod názvem Královští Sokoli, zvládl jako vítěz první ligy na konci minulé sezony baráž s Jindřichovým Hradcem a po 25 letech se vrátil do nejvyšší české soutěže. Pomáhal jim také Martin Kolář, který na konci února přestoupil do Hradce i proto, že Nymburk, jakožto tým VSCM podle rozpisu soutěže nemohl postoupit do play-off. „Myslím, že mi to pomohlo. Aklimatizoval jsem se, poznal jsem se s některými spoluhráči a vedením klubu. Já ale chci zůstat v kontaktu s Nymburkem, už jen tím, že budu hrát za Béčko první ligu,“ řekl Martin Kolář.

 

V týmu, který vede Lubomír Peterka, zůstal od minulé sezony Ondřej Peterka, Jan Jiřiček, Tomáš Mahler, Dominik Štěpán a Petr Andres. Pod koš získal Hradec jednak zkušeného třiatřicetiletého Petera Sedmáka, který má s českou ligou praxi V Novém Jičíně, Děčíně, USK Praha a Brně. Naopak mizivé zkušenosti s NBL má druhý nový pivot Tomáš Hampl, hradecký rodák, který uplynulých tucet let strávil v zahraničí, především v nižších ligách Španělska. Na perimetru posílili Sokoli o Dušana Pandulu, kterého není nutné dlouze představovat. V české lize působí od roku 2008. Do roku 2011 v Novém Jičíně, pak tři roky v Prostějově a poslední čtyři roky v Pardubicích. Jak jsme už zmínili, za Hradec bude hrát také Jan Mráz a Martin Kolář, absolventi naší Akademie. O rozehrávku se bude starat Marko Rikalo, reprezentant Bosny a Hercegoviny. Jednalo se také o pokračování smlouvy s Charlie Marquardtem, už to vypadalo nadějně, ale nakonec tento Američan do Hradce nepřijede.

 

Přehled přípravných zápasů Královských Sokolů:

KS : Tuři Svitavy 84:98
KS : Zlín 88:70
KS : Brno 64:75
KS : Klosterneuburg 81:74
KS : Kolín 94:92
 
 
 
vloženo: 10.09.2018 08:26 / přečteno: 6303x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.