BASKETBALOVÉ DRUŽINY V NBK

BASKETBALOVÉ DRUŽINY V NBK

Basketball Nymburk ve spolupráci se základními školami v letošním roce opět rozšířil možnosti sportovního vyžití pro děti. V rámci družinového času organizuje ve třech ZŠ v Nymburce týdně dvě hodiny basketbalu.

Jedná se o všeobecnou průpravu v oblasti sportovních her se zaměřením na basketbal pro děti mladšího školního věku. A proč školní družiny? Na to odpověděl sportovní ředitel Basketball Nymburk Michal Ježdík.


„Není to v tak zvaných ztrátových časech. Je to z hlediska skladby dne ideální doba, děti jsou v tuto dobu zaměřené na činnost,“ uvedl člen vedení nymburského basketbalu, který má v klubu na starosti i Akademii.


A právě Basketbalová akademie Nymburk dodává do školních družin své trenéry. Hodiny basketbalu pravidelně navštěvují i hráči A týmu, což je pro děti vždy velký atrakce a povzbuzení do dalšího sportování.


V současné době se basketbalového programu v družinách účastní ZŠ R. A. F, ZŠ Komenského a ZŠ Tyršova. V každé škole se do něj zapojuje kolem 30 dětí, celkem tedy 90 malých sportovců.


„Snažíme se tento projekt rozjet na všech základních školách v Nymburce. Na základní škole Tyršova nám už podobná akce běží od září a velmi se nám osvědčila. Teď se přidaly i další školy. Děti mají dvakrát týdně v rámci družiny hodinu pohybu navíc, což je přesně to, o co nám šlo,“ dodal Ladislav Sokolovský, legenda nymburského basketbalu a od této sezony člen trenérského týmu Basketbalové akademie.


Video k projektu, které jsme pro vás natočili s Láďou Sokolovským a Martinem Peterkou si můžete přehrát na našem oficiálním Facebook profilu ZDE.

 
vloženo: 30.03.2016 15:55 / přečteno: 7498x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.