SEZNAMTE SE S NOVÝM ASISTENTEM

SEZNAMTE SE S NOVÝM ASISTENTEM

Nový kouč Kestutis Kemzura si s sebou do Nymburka přináší i svoje spolupracovníky. Bez nadsázky se dá říct, že izraelskou kliku střídá litevská. Asistentem bude Robertas Kuncaitis a kondičním trenérem Ricardas Reimaris. Nejprve vám představujeme prvně jmenovaného.

Devětačtyřicetiletý Robertas Kuncaitis se narodil v městečku Šiluté, které je jen deset kilometrů od hranic s Kaliningradskou oblastí Ruska. K basketbalu ho přivedl jeho otec Elmutas Kuncaitis. Robertas hrál basket na profesionální úrovni v rodném Šilutés 14 let. Poslední zápas odehrál v roce 1999. Kariéru dohrával jako hrající asistent trenéra. Po určitou dobu byl také učitelem na základní škole.

 

Už za tři roky po konci aktivní hráčské kariéry stál na lavičce Šiluté jako hlavní kouč. V březnu roku 2004 přijal poprvé nabídku Kestitise Kemzury a na závěr sezony së stal jeho asistentem v Lietuvosu Rytas. Tehdejší spolupráce ale trvala jen krátce. Kuncaitis se stal pro další sezonu hlavním koučem KK Neptunas, naopak Kemzura odešel dělat asistenta do Dynama Petrohrad.

 

Spolu se opět sešli v litevském národním týmu. Kuncaitis v něm působil od roku 2007 jako asistent. Když se stal o dva roky později Kemzura hlavním koučem, Kuncaitise si v týmu jako asistenta ponechal. Společně pak dovedli Litvu k bronzové medaili na Mistrovství světa v Turecku (2010) a osmému místu na olympiádě v Londýně (2012).

 

Pro Kuncaitise to ale nebyla první olympijská zkušenost. Jako druhý asistent trenéra Litvy byl již na předchozí olympiádě v Pekingu. Jako hlavní kouč působil v kromě Neptunasu ještě v dalších litevských týmech Šiluté a BS Šiauliai. V minulé sezoně byl asistentem v druholigovém litevském týmu Dzukija Alytus.

 

Během trenérské kariéry měl svých týmech (jako asistent reprezentace nebo Rytasu) taková esa jako jsou Javtokas, Jasaitis, Lavrinovičové, Jasikevičius, Šiškauskas, Songaila, Kleiza nebou Babrauskas.

 

Nymburk bude tedy třetí společnou štací sehraného litevského tandemu. „Po našem konci u litevské reprezentace po olympiádě v Londýně jsme se s Kestasem dohodli, že spolu chceme pracovat hned, jak se k tomu naskytne vhodná příležitost. A ta nastala teď v Nymburce. Moje úloha bude jednoduše spolupracovat s Kestasem, následovat jeho strategii a pracovat nejlepším možným způsobem pro tým,“ prozradil Robertas Kuncaitis.

 

„Byl jsem tu před čtyřmi lety a byl jsem nadšený z místních podmínek. Nymburk je také velice zajímavý tím, že hraje na třech různých frontách. Má seriózní cíle a pro trenéry je vždy velký výzva je naplnit,“ dodal nový asistent.

 

Robertas Kuncaitis si také nemohl vybrat lepší místo vzhledem ke svým zálibám. Pokud mu zbyde čas, může si jít zahrát tenis hned vedle haly nebo zarybařit. „Možná to zkusím, pokud říkáte, že jsou tu dobré podmínky. Díky za informaci. Poslední dobou jsem ale ryby trošku odložil ledu. Chodím tak dvakrát ročně. Nyní se více zajímám o motorové čluny, na kterých můžu přeci jen trávit více času s rodinou,“ usmíval se Kuncaitis.

 
Kariéra:

  • 2002-2004: Šilutė (hlavní trenér)
  • 2004: BC Lietuvos Rytas (asistent)
  • 2004-2005: KK Neptūnas (hlavní)
  • 2005-2006: BC Lietuvos Rytas (asistent)
  • 2006-2007: KK Neptūnas (hlavní)
  • 2007-2008: BC Šiauliai (hlavní)
  • 2008-2010: BC Lietuvos Rytas (asistent)
  • 2010-2011: KK Neptūnas (hlavní)
  • 2012-2013: Dzukija Alytus (asistent)
  • 2007–2012: reprezentace Litvy (asistent)

 
Úspěchy:

  • Finalista LKAL (druhá litevská liga) – 2003, Šiluté
  • Finalista LKL (první litevská liga) – 2004, Lietuvos Rytas
  • Vítěz LKL – 2006, Lietuvos Rytas
  • Vítěz BBL (Baltská liga) – 2006, Lietuvos Rytas
  • Bronzová medaile na ME 2010, páté místo na OH v Londýně 2012
  • Vítěz Eurocupu a postup do Euroligy – 2009, Lietuvos Rytas

Na úvodní fotografii je Robertas Kuncaitis jako trenér Rytasu při turnaji při příležitosti 80. výročí nymburského basketbalu. 

Robertas Kuncaitis
Setkání Robertase Kuncaitise s Jiřím Zídkem při turnaji k 80 výročí nymburského basketbalu

Robertas Kuncaitis a Kestudis Kemzura
Robertas Kuncaitis a Kestutis Kemzura v barvách litevské reprezentace

 
vloženo: 11.07.2013 13:40 / aktualizováno: 11.07.2013 17:48 / přečteno: 9568x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.