SETKÁNÍ EUROLIGOVÝCH TRENÉRŮ

SETKÁNÍ EUROLIGOVÝCH TRENÉRŮ

Jestli chcete konkrétní příklad, na kterém je vidět vzestup Nymburka na evropské scéně v posledních letech, najdete ho v pravidelném výročním setkávání euroligových trenérů, kam byl letos pozván i náš nový kouč Kestutis Kemzura.

Letošní míting se konal v Barceloně a trval dva dny. Zúčastnilo se ho všech dvaadvacet trenérů z jak již kvalifikovaných týmů tak i z těch, které kvalifikace teprve čeká. A to byl případ i našeho kouče. Evropská trenérská špička diskutovala především o euroligovém produktu jako takovém a také o některých změnách pravidel.

 

„Bylo to opravdu přínosné setkání, které významně podpořilo komunikaci mezi trenéry. První den se hodnotila uplynulá sezona a projednával se výhled na tu další. Řešili jsme například, jak při zápasech komunikovat s rozhodčími, mezi sebou a podobně. Shlédli jsme také nějaká videa,“ shrnul nymburský kouč první den.

 

„Druhý den jsme řešili Euroligu jako produkt. Jak zlepšit její prezentaci v médiích a televizi, jak vylepšit marketing, protože tyhle věci se neustále mění,“ prozradil Kemzura s tím, že na přetřes přišly také konkrétní změny pravidel.

 

„Zavedly se kratší dvacetivteřinové time outy. Ty obvyklé minutové zůstávají a obě varianty se budou doplňovat. Šlo hlavně o to, že některé zápasy se zvláště v závěru kvůli time outům neúměrně natahovaly, což nebylo dobré vzhledem k přímým přenosům,“ vysvětlil litevský kouč.

 

Zároveň vyzdvihl celkový význam těchto pravidelných setkání. „Určitě je to dobrý nápad se po sezoně potkat. Trenéři se lépe poznají, zlepší se jejich komunikace. Můžeme se vyjádřit ke společným tématům a zvolit stejné postupy či přístupy, jako v případě zmiňovaných rozhodčích.“

 
 
vloženo: 27.06.2013 17:54 / přečteno: 8993x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.