OHLÉDNUTÍ ZA TRENÉRSKOU KLINIKOU

OHLÉDNUTÍ ZA TRENÉRSKOU KLINIKOU

Vraťme se ještě k hvězdně obsazené trenérské klinice, která proběhla v Praze v rámci nedávno skončeného Mistrovství světa U19. Nejkvalitnější letní akci v Evropě tohoto typu organizoval ve spolupráci s Českou basketbalovou federací sportovní manažer a šéf Basketbalového centra mládeže v Nymburce Michal Ježdík.

Akce trvala šest dní a zúčastnili se ji osobnosti, jakými jsou Obradovič, Loibl, Shivek, Tabak, či Jelínek. Mezi hlavní postavy kliniky patřil i nový nymburský trenér Kestutis Kemzura. Na kliniku do haly Sparty na Podvinném mlýnu se sjeli posluchači z celého světa. K vysoké účasti samozřejmě přispěl i probíhající juniorský šampionát, což byl záměr organizátorů, který byl jen ku prospěchu věci.


„Našim cílem bylo uspořádat kliniku, která bude založena zejména na synergii přednášejících, témat seminářů, místa konání a doplňkových aktivit. Při výběru lektorů jsme přihlíželi nejen k jejich trenérským úspěchům a renomé. Stejně důležitým prvkem pro nás byla i kvalita prezentačních dovedností,“ uvedl za tým organizátorů Michal Ježdík.


„Na přípravbě kliniky jsme intenzivně pracovali šest měsíců a z ohlasů účasníků i FIBA World věříme, že se nám podařilo zorganizovat jeden z nejlepších seminářů tohoto roku v Evropě,“ doplnil Michal.


Kliniku navštívil také šéftrenér mládeže a bývalý kouč prvního týmů Bayernu Mnichov Berhold Bisselik. „Odnáším si z Prahy plno poznatků o hře, taktice, nebo i o mentálním tréninku. Z každé přednášky jsem si něco odnesl. Myslím, že po třiceti letech trénování si dokáži tyto informace zpracovat. Byla to skvělá klinika, protože řada zkušených trenérů mluvila o různých tématech,“ pochvaloval si svou třídenní návštěvu Bisselik.


Jako vždy na podobných akcích zaujaly příspěvky Mariana Jelínka. Ten je sice především známý z hokejového prostředí, ale jeho metody mentálního tréninku jsou aplikovatelné na sport všeobecně. „Hodně trenérů u nás klade důraz na výkon a na výsledek, ale jak potvrdil pan Jelínek, je to především o tom vybudovat v dětech vztah ke sportu,“ vyzdvihl kladenský kouč Radek Miška, který má ve svém městě na starosti Basketbalové týmy od přípravky až po mužské áčko.


Nebyla ale řeč zdaleka jen o nižších věkových kategoriích. Vysoce hodnocené byly příspěvky pánů Obradoviče a Kemzury, kteří vedli lekce trénování mužů. Mezi přednášejícími byl i německý sportovní ředitel Japonské basketbalové federace Torsten Loibl, se kterým přijelo na kliniku i mnoho japonských posluchačů.


„Bylo úžasné, kolik lidí mi po přednášce kladlo dotazy. Jsem velmi pyšný na to, že jsem se takové akce mohl zúčastnit. I naši japonští hosté si návštěvu kliniky užívali,“ hodnotil Loibl za výpravu, která musela do Prahy vážit nejdelší cestu. Nezbývá než poděkovat všem organizátorům a účastníkům. Trenérská klinika společně s juniorským šampionátem hodně přispěly k dobré pověsti českého basketbalu ve světě.

 
vloženo: 18.07.2013 23:49 / přečteno: 8784x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.