OPĚT NA SIBIŘ

OPĚT NA SIBIŘ

Los v metropoli Tatarstánu Kazani rozhodl o našich soupeřích ve VTB lize. ČEZ Basketball Nymburk se vydá mimo Ruska také do Litvy, Polska a na Ukrajinu. Nejdelší cestu bude mít stejně jako v minulé sezoně do sibiřského Krasnojarsku.

Nymburk čeká již třetí sezona ve této prestižní mezinárodní soutěži, jejíž jádro tvoří ruské kluby společně s dalšími týmy bývalého Sovětského svazu. Pátý ročník VTB ligy bude hrát celkem 20 týmů z devíti států. Kromě Ruska a České republiky také z Polska, Litvy, Lotyšska, Estonska, Běloruska, Ukrajiny a Kazachstánu. Jedna země může ještě přibýt, protože vedení soutěže má v zásobě divokou kartu, kterou přidělí ještě jednomu týmu do zatím devítičlenné skupiny B. Do play off postupuje z každé skupiny šest týmů.


Ačkoliv v Moskvě sídlí oba kluby hrající VTB ligu, los rozhodl, že do hlavního města Ruska se Nymburk v základní části nepodívá ani jednou. Kluby CSKA i Chimki byly nalosovány do druhé skupiny B. Naopak se znovu podíváme na dalekou Sibiř do Krasnojarsku. Z ruských týmů nás čeká ještě Kubáň, Spartak Petrohrad, Kazaň a Nižnyj Novgorod. Skupinu A nám doplňují Kalev Tallin z Estonska, BK Doněck z Ukrajiny, polský Turow a litevský Lietuvos Rytas.


Právě posledně jmenovaný tým z Litvy bude jedním z našich nejatraktivnějších soupeřů. Především proto, že oba naši trenéři jsou s Rytasem historicky spjati. Hlavní kouč Kestutis Kemzura působil ve Vilniusu v letech 2002 – 2004. První rok jako asistent, druhý jako hlavní trenér. Na konci druhé sezony si k sobě poprvé přizval jako asistenta Robertase Kuncaitise.


Po pozdější dlouhé spolupráci u litevské reprezentace se oba trenéři sešli znovu v Nymburce. Navíc Rytas je pro Kuncaitise srdcová záležitost. V klubu působil s přestávkami už třikrát a dosáhl s ním největších trenérských úspěchů. V roce 2009 například vítězství v Eurocupu a postup do Euroligy.


Los si s námi pohrál také proto, že Rytas a Kazaň budou hrát společně s Nymburkem ještě před začátkem VTB ligy kvalifikaci o Euroligu, v níž má jistou účast další člen naší skupiny A Lokomotiv Kubáň.


„Čekám velice vyrovnanou skupinu. Jsou v ní týmy, které bychom papírově mohli porazit a zároveň nabízí i velmi atraktivní soupeře. „Rytas a Kazaň se navíc účastní kvalifikace o Euroligu stejně jako my,“ uvedl nymburský zástupce na losování Ondřej Šimeček. Slavnostní události na břehu Volhy se osobně zúčastnil také český zástupce VTB ligy a spolupracovník Nymburka Jiří Zídek.

 

los VTB
Ve fotogalerii najdete pár fotografií z losování

 
vloženo: 14.07.2013 13:20 / aktualizováno: 15.07.2013 00:35 / přečteno: 8526x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.