Z MINSKU OPĚT S DOBROU NÁLADOU

Z MINSKU OPĚT S DOBROU NÁLADOU

Po dvou prohrách, které Nymburk v tomto týdnu utrpěl, se tým Ronena Ginzburga vymanil z krize nejlepším možným způsobem. Zdánlivě nejtěžší třetí zápas, který během pěti dnů absolvoval, totiž v Minsku vyhrál 93:84 a upevnil si druhé místo v tabulce VTB ligy.

Nymburk si od středy do neděle okusil všechny tři soutěže, ve kterých v této sezoně nastupuje. Více se čekalo, že jak ve FIBA Europe Cupu, tak i v domácí Kooperativa NBL si se svými soupeři poradí a nejsložitější to bude mít ve VTB lize v běloruském Minsku. Jenže to byl právě nakonec jediný zápas, který v tomto trojboji zvládnul. Potvrdil tak svůj vynikající vstup do této soutěže, ve které si připsal čtvrtou výhru v řadě a s poměrem 6-1 se drží na nečekaném druhém místě tabulky za petrohradským Zenitem.


Nymburku se vstup do utkání vydařil, když vzpomínky na poslední porážku nechal evidentně v Pardubicích. Kouč poslal do hry cizineckou legii ve složení Dixon, Sant-Roos, De Zeeuw a Vaughn a doplnil ji Hrubanem. Tento mix fungoval. Od začátku se střelecky prosazovala kubánsko-belgicko-česká trojice, které na koše nabíjel Dixon. Zapojili se i hráči z lavičky. Trefa Peterky znamenala vedení už o sedm bodů. V obraně agresivně hrající Nymburk ale nasbíral fauly a proto Minsk ještě čtyřmi šestkami stihl do konce první čtvrtiny korigovat skóre na 21:24.


Po trojkách Dixona a Sant-Roose utekl Nymburk na začátku druhé čtvrtiny opět na sedm bodů, ale po necelých třech minutách měl již znovu pět faulů. Po nedovolené obraně Vaughna na Stutze dal Garrett obě šestky a bývalý hráč Nymburka snížil opět na tříbodový rozdíl. Pak ale Minsk o svou hlavní podkošovou sílu zřejmě vinou zranění přišel a zbytek zápasu hrál ve velmi úzké rotaci.


Následující minuty patřily hostům. Výborný první poločas odehrál Vojta Hruban, který sice minul všechny tři trojkové pokusy, ale blíže ke koši byl téměř neomylný, když dal šest ze sedmi střel. Důležité body přidával i střídající Petr Benda. Nymburk už vedl o devět bodů, produktivní byly však oba týmy. Hillard, Maras a Kudravcov měly po 10 bodech a v poločase se tak narodilo vysoké skóre 43:49 pro hosty.


Po přestávce Nymburk přišel se snahou lépe bránit. Vytěžil z toho dvouciferné vedení, ale zbytečnými ztrátami v útoku daroval Minsku několik lehkých bodů. Domácí to nakoplo a devítibodovou šňůrou se vrátili na dostřel. V tu chvíli opět pomohl Petr Benda dvěma podkošovými zásahy. U druhého mu míč parádní zadovkou podal Max De Zeeuw.


Pak ale přišly dvě trojky za sebou z rukou Kudravcova a Mirkoviče. Následně se z pod koše prosadil snadno Maras a Minsk vedl. Ne tak ale po třetí čtvrtině, protože poslední slovo si ve třetí části vzal Pavel Houška. Po jeho trojce vedl Nymburk 72:71, ale nadějné jedenáctibodové vedení bylo pryč, Nymburk si nechal ve třetí desetiminutovce nasázet 28 bodů.


Hosty hodně trápil stejně jako v posledních zápasech útočný doskok soupeře. Minsk si za 30 minut vybojoval 13 druhých šancí, do konce zápasu přidal ještě tři a tak vyzněl tento souboj poměrem 16:5 pro domácí. Zatímco Tsmoki se hnali v útoku za každým odraženým míčem v několika hráčích, Nymburku podobná snaha chyběla. Na druhou stranu střílel se znatelně vyšší úspěšností.


Vstup do poslední části se ale vydařil. Pomohly problémy s fauly, do kterých se dostal dosavadní top scorer Minsku Kudravcov. Nymburku se zase dařilo z intenzivní obrany rychle vyrážet na útočnou polovinu. Po další rychlé akci se otevřela volná trojka před Pavlem Houškou a nymburský sniper opět nezaváhal. Byla z toho devítibodová šňůra a vedení o 10 bodů.


Tento náskok se již ukázal jako rozhodující. Ačkoliv do konce ještě chybělo sedm minut, Nymburk si ho během nich pohlídal. Ve čtvrté čtvrtině dovolil Minsku jen 13 bodů, což byl hlavní klíč k vítězství. Sám totiž v útoku nepolevil. Výborný zápas hrál Vojta Hruban, Howard Sant-Roos a poprvé od zranění připomněl svou formu z úvodu sezony i Michael Dixon. Neopomenutelný byl i příspěvek Petra Bendy.


Body:

Hruban 19 (5d, 4a), Sant-Roos 18 (za 3b 2/2, 3a), Dixon 15 (10a), Benda 12 (6d), De Zeeuw 10, Houška 6 (za 3b 3/2, 4d), Vilhjálmsson 5, Vaughn 4 (4d), Peterka a Randle 2.


Maras 25, Hillard 17, Kudravcov 15, Mirkovič 13,…
 
vloženo: 08.11.2015 18:11 / přečteno: 8063x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.